#FoitiTrips: Καλοκαιρινή απόδραση στην Κω!

του Στέλιου Αμπατζίδη

Ένα νησί, το οποίο διακρίνεται για τις καταγάλανες παραλίες του, για το πλήθος των αξιοθέατων, που μπορεί να επισκεφθεί και να αντικρύσει κανείς, από όλες τις περιόδους (αρχαιοελληνική, ενετική και οθωμανική), καθώς και για τα πολλά μέρη ως προς τη διασκέδασή του. Πλήθος επισκεπτών έρχονται κάθε καλοκαίρι από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, για να θαυμάσουν το νησί, στο οποίο γεννήθηκε ο Ιπποκράτης, ένας από τους σημαντικότερους γιατρούς της Αρχαίας Ελλάδας.

Κως: Παραλίες

Ειδικότερα, οι παραλίες αυτές βρίσκονται σε διάφορες επιμέρους περιοχές του νησιού, όπως είναι στο Μαστιχάρι, στην  Κέφαλο, στο Τιγκάκι, στο Μαρμάρι, στην Χρυσή Ακτή, στις περισσότερες από τις οποίες μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει κανείς δραστηριότητες στη θάλασσα, όπως wind surf, kite surf. Πέραν των παραλιών που αναφέρθηκαν, αν και εφόσον επιλέξεις την Κω για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, δε γίνεται να μην επισκεφθείς την παραλία της Καρδάμαινας, του Παραδείσου (Super Paradise) με τους θεσπέσιους λόφους της, καθώς και τα Ιαματικά Λουτρά στα Θερμά, όπου, στην τελευταία περιοχή,  μέσω του συνδυασμού κρύων και ζεστών νερών, μπορεί κανείς να τα απολαύσει χωρίς πληρωμή. Επίσης, μπορεί να πάει κανείς στην παραλία του Αγίου Στεφάνου, στην παραλία στο Ψαλίδι, στην ακτή Ζουρούδη και στο beach bar Μύλος.

Κως: Αξιοθέατα

Παρ’ όλα αυτά, το νησί δεν αρκείται μόνο στις παραλίες, που το περιβάλλουν, αλλά προσφέρει στους ανθρώπους, που θέλουν να το επισκεφθούν, την ύπαρξη πολλών ιστορικών αξιοθέατων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ύπαρξη του Πλάτανου του Ιπποκράτη, το όνομα του οποίου προήλθε από τον Ιπποκράτη, εκεί όπου λέγεται πως βρισκόταν ο τόπος διδασκαλίας των μαθητών από τον Ιπποκράτη, του  Κάστρου της Νερατζιάς στο λιμάνι της πόλης, το οποίο δημιουργήθηκε από τους Ιωαννίτες Ιππότες, της Αρχαίας Πόλης της Κω, στο κέντρο του νησιού, με το βωμό του Διονύσου, την αγορά, τη Ρωμαϊκή Οικία και το Ωδείο μέσα σε αυτήν, και αξιοθέατα, επηρεασμένα από την Ενετοκρατία, όπως η Δημοτική Αγορά και η Αστυνομία.  Παράλληλα, δεν θα μπορούσε να πάει κάνεις στην Κω και να μην επισκεφθεί ένα από τα πιο σπουδαία αξιοθέατα του νησιού, που δεν είναι άλλο από το Ασκληπιείο, ένα από τα σημαντικότερο θεραπευτήρια του αρχαίου κόσμου, κοντά στο οποίο θα συναντήσει κανείς τον Ιπποκράτειο Βοτανικό Κήπο στην περιοχή Πλατάνι, καθώς και  το πλήθος φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, που χρησιμοποιούσαν ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης. Επίσης, μπορεί να επισκεφθεί κανείς την περιοχή του Ασφενδίου, με τα γραφικά του μέρη, μέσω του οποίου οδηγείσαι σε ένα από τα μαγευτικά χωριά όλου του νησιού, στη Ζιά, εκτεινόμενη στο βουνό Δίκαιος, με φοβερή θέα και παραδοσιακές ταβέρνες, και τέλος, το κάστρο της Αντιμάχειας με τον παραδοσιακό ανεμόμυλο.

Κως: Διασκέδαση

Tέλος, όσον αφορά τη διασκέδαση, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν για πρωινό μπουγάτσα, λουκουμάδες, γαλακτομπούρεκο, στο Άριστον, τον καφέ τους το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, με το μαγευτικό Τζαμί να κυριαρχεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, το μεσημεριανό τους στο ταβερνάκι της Ευδοκίας, με μαγειρευτά φαγητά, στην Ταβέρνα του Αράπ στο Πλατάνι με πλήθος Ανατολίτικων Γεύσεων και τέλος στα Εξάρχεια για νυχτερινή διασκέδαση μέχρι τα ξημερώματα ή την προβολή ταινιών στον Ορφέα, το Θερινό κινηματογράφο.

 

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!