τηλεκπαίδευση

#Foititips: Ένα διαφορετικό εξάμηνο παρέα με… την τηλεκπαίδευση

της Μυρτώς Μιχαηλίδου

Ύστερα από την εμφάνιση της πανδημίας, η οποία έφερε τα πάνω-κάτω σε όλους τους τομείς, και η εκπαίδευση καλείται να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα με την πλέον διαδεδομένη τηλεκπαίδευση. Ήδη από το εαρινό εξάμηνο του 2020, η πλειοψηφία των Πανεπιστημίων ξεκίνησε δειλά να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές πλατφόρμες, τόσο για την παράδοση των μαθημάτων όσο και για την εξέτασή τους. Ωστόσο, πλέον και οι καθηγητές  και οι φοιτητές έχουν μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης και είναι αναγκαία η προσαρμογή αμφότερων για τα καλύτερα πιθανά αποτελέσματα. Καθώς, λοιπόν, πρόκειται για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει καλούμαστε να βρούμε τα θετικά εκείνα στοιχεία τα οποία θα εκμεταλλευτούμε για να ανταπεξέλθουμε καλύτερα και να αφομοιώσουμε περισσότερες πληροφορίες κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Πώς να ανταπεξέλθεις καλύτερα την ώρα της διάλεξης

Μπορεί να βρίσκεσαι στην άνεση και τη θαλπωρή του σπιτιού σου, ωστόσο πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι βρίσκεσαι σε διάλεξη. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν να βρίσκεσαι στο αμφιθέατρο. Συνεχίζεις, επομένως, να κρατάς κανονικά τις σημειώσεις σου και να κάνεις ερωτήσεις στον καθηγητή. Έχεις και το πλεονέκτημα ότι παράλληλα μπορείς να χρησιμοποιείς το διαδίκτυο υπέρ σου. Δηλαδή, μπορείς να είσαι συνδεδεμένος στο e-class και να έχεις πρόσβαση στο επιπλέον υλικό που έχει ο καθηγητής σου.

εξάμηνο

Εποικοδομητική μελέτη

Ίσως για πολλούς αυτή η συμβουλή να ακούγεται ουτοπική, μπορείς όμως έτσι να εξοικονομήσεις πολύ χρόνο. Μόλις τελειώσει η διάλεξη λοιπόν, μην τρέξεις μακριά από τον υπολογιστή αλλά αφιέρωσε λίγο χρόνο ώστε να διαβάσεις επιτόπου το υλικό που σου παρέδωσε ο καθηγητής. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσεις χρόνο από το διάβασμα της εξεταστικής, αλλά θα μπορέσεις επίσης να ρωτήσεις με e-mail τον καθηγητή σου, σε περίπτωση που σου δημιουργηθεί αργότερα κάποια απορία.

Σωστή οργάνωση

Στο σπίτι μας οι πειρασμοί που μπορεί να μας αποσπάσουν την προσοχή είναι πολλοί. Πρέπει λοιπόν να βρεις έναν ήσυχο χώρο, ο οποίος θα είναι τακτοποιημένος και οργανωμένος. Αυτό, ιδιαίτερα αν μένεις με την οικογένειά σου και συγκατοικείς. Επίσης, προσπάθησε να κρατάς μακριά σου αντιπερισπασμούς, όπως το κινητό και την τηλεόραση. Έτσι θα νιώθεις όσο περισσότερο σαν να βρίσκεσαι στο πανεπιστήμιο.

Μπορεί για πολλούς η κατάσταση με την τηλεκπαίδευση να μοιάζει βουνό. Είναι σίγουρο, όμως, ότι εάν εκμεταλλευτούμε έξυπνα τα νέα δεδομένα που μας προσφέρει μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι και να μάθουμε περισσότερα, όχι μόνο σε μορφωτικό επίπεδο αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!