μαθήματα

Coursera: Online μαθήματα με κορυφαίες πιστοποιήσεις

της Πένυς Ρουσάκη

Το Coursera ιδρύθηκε από τους Daphne Koller και Andrew Ng, με στόχο την ανώτερη εκπαίδευση των νέων σε όλο τον κόσμο. Μέσω μιας πλατφόρμας online learning προσφέρει σε 65 εκατομμύρια επισκέπτες κορυφαία κατάρτιση. Συνεργάζεται με περισσότερα από 200 από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως για εξειδικεύσεις, πιστοποιήσεις αλλά και πτυχιακά προγράμματα μαθημάτων. Βοηθά λοιπόν στην κατάρτιση κυβερνητικών υπαλλήλων άλλα και ιδιωτικών εταιριών. Έχει λοιπόν δημιουργήσει μια παγκοσμίως κυρίαρχη online πλατφόρμα εκπαίδευσης, και το Workforce Recovery Initiative της πρωτοβουλίας για τον COVID-19. To Coursera υποστηρίζεται από κορυφαίους επενδυτές όπως οι Kleiner Perkins, New Enterprise Associates, Learn Capital, SEEK Group.

Online μαθήματα

Στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού που έχει προκαλέσει πολλά δεινά, πολλοί οργανισμοί  συνεχίζουν το έργο του. Με το “Skills for Greece 2021” , ο οργανισμός  Coursera, , δίνει την πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις δεκάδες νέους. Νέοι 18-29 ετών ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα. Με το πέρας των μαθημάτων μπορούν να λάβουν πιστοποίηση από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως Stanford, Yale, INSEAD, Imperial College London, κ.ά.

Η πρωτοπορία διακρίνεται από το ότι θα μπορούν να είναι και οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών της χώρας αλλά και μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνεργαζόμενοι μέσω μιας συνεργασίας-ορόσημο με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Άτομα που έχουν πληγεί περισσότερο αυτό το διάστημα μπορούν να συμμετάσχουν και να διατεθούν:

  • μέσω των Γραφείων Διασύνδεσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, των στρατιωτικών σχολών (σε σπουδαστές και μόνιμους αξιωματικούς 18-40 ετών) και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (σε Στελέχη 18-40 ετών)

  • μέσω του δικτύου των συνεργαζόμενων εταιρείων του οργανισμού αυτού, αλλά και μέσω καμπάνιας ενημερώσης

Τα μαθήματα θα αφορούν τους τομείς engineering, business, data science κλπ και θα χωρίζονται σε εβδομαδιαίες ενότητες. Η πρόοδος των σπουδαστών στο κάθε μάθημα αξιολογείται με κουίζ και ομαδικές εργασίες. Με το πέρας των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποίηση από το εκάστοτε πανεπιστήμιο.

Οι εγγραφές στα online μαθήματα ενδιαφέροντος πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 30/9/2020.

Κατόπιν εγγραφής, η πρόσβαση στα μαθήματα θα ισχύει έως 31/12/20.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος, δείτε  εδώ.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!