Υποτροφίες για μετεκπαίδευση από το GatesCambridge Trust

των Ευανθία Νικολάου & Στέλιος Αμπατζίδης

Αν ενδιαφέρεσαι να κερδίσεις υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge για μεταπτυχιακές σπουδές (master ή διδακτορικό) σε όποιο αντικείμενο επιθυμείς, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο για ενημέρωση. Η υποτροφία Gates-Cambridge απευθύνεται σε φοιτητές από όλο τον κόσμο, με εξαίρεση όσους προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αποτελεί μια από τις πιο γενναιόδωρες διεθνείς υποτροφίες και μπορείς να το διαπιστώσεις και από τα όσα προσφέρει, παρακάτω.

Προσφορά της υποτροφίας

  • Ολοκληρωτική κάλυψη των διδάκτρων
  • Ετήσιο επίδομα £17,500
  • Αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής στην αρχή και στο τέλος των σπουδών
  • Ιατροφαρμακευτική ασφάλιση και κάλυψη εξόδων βίζας, όπου απαιτείται

Και κατά περίπτωση

  • Χρηματοδότηση (από £500 ως £2,000) για συμμετοχή σε συνέδρια
  • Οικογενειακό επίδομα £10,120 για το πρώτο και £4,320 για το δεύτερο παιδί
  • Επίδομα επιτόπιας έρευνας
  • Επίδομα για αντιμετώπιση απρόβλεπτων δυσκολιών κατά τη διάρκεια των σπουδών
  • Επίδομα μητρότητας/πατρότητας για περίοδο 6 μηνών
  • Πιθανή χρηματοδότηση για το 4ο έτος του διδακτορικού

Προϋποθέσεις εισδοχής

Οι φοιτητές θα πρέπει να:

[1] διαθέτουν ικανότητες στην αρχηγία, εξαίρετες ακαδημαϊκές δεξιότητες.

[2] να περιβάλλονται από την δέσμευση πως θα βελτιώσουν τις ζωές των άλλων.

Έτσι, οι ακαδημαϊκές ικανότητες και εμπνεύσεις των φοιτητών αποτελούν έναν αποτελεσματικό συνδυασμό για αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Οι ίδιοι, ανάλογα με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το οποίο ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2000 λόγω μίας δωρεάς $210000 από το Bill and Melinda Gates Foundation στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά σε Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Πάνω από 225 φοιτητές κατάφεραν να πάρουν υποτροφία. Αντίστοιχα, επωφελήθηκαν 1500 φοιτητές, σε περισσότερες από εκατό χώρες, ανάμεσά τους και δώδεκα (12) φοιτητές από την Ελλάδα και τρεις (3) από την Κύπρο. Το πρόγραμμα Gates Cambridge έχει ως στόχο να χτίσει ένα παγκόσμιο ιστό από μελλοντικούς ηγέτες που να προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωή των συνανθρώπων τους.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 3 Σεπτεμβρίου 2018

Λήξη υποβολής αιτήσεων: 5 Δεκεμβρίου 2018 ή 3 Ιανουαρίου 2019 (ανάλογα με το πρόγραμμα)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μία απίστευτη εμπειρία, την οποία αξίζει πολύ να ζήσεις! Καλή τύχη σε όλους με τις αιτήσεις και… καλές σπουδές!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!