Bookstagram

Bookstagram: Η νέα τάση των βιβλιόφιλων

της Στέφι Ράσκοβα

Τι είναι το bookstagram;

Προέρχεται από τις λέξεις books+instagram. Πρόκειται για μία κοινότητα βιβλιόφιλων, που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και αναπτύσσεται συνεχώς. Κάθε μέρα μετράει καινούρια μέλη. Στο bookstagram μπορείς να βρεις φωτογραφίες με βιβλία, άνετες πολυθρόνες ή γωνίες διαβάσματος και γενικά ό,τι έχει σχέση με το βιβλίο και με εμπόρευμα σχετικό με τα βιβλία (π.χ. funko pops, mystery boxes κ.λπ.).  Στην ουσία, πρόκειται για ένα μέρος όπου μπορείς να βρεις άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσένα και να συζητήσεις για τα αγαπημένα σου βιβλία.

Γιατί με ενδιαφέρει;

Αρχικά, κύρια προϋπόθεση είναι να αγαπάς τα βιβλία. Από εκεί και πέρα, τα πλεονεκτήματα και αυτά που αποκομίζεις είναι πολλά.

Μαθαίνεις όλα τα νέα στο χώρο του βιβλίου!

Ποιες είναι οι καινούριες κυκλοφορίες, ποια βιβλία αξίζει να αγοράσεις, γύρω από ποιο μυθιστόρημα γίνεται ο περισσότερος ντόρος; Διαβάζεις κριτικές και αποφασίζεις αν τελικά θέλεις να διαβάσεις το συγκεκριμένο βιβλίο ή όχι.

Κάνεις καινούριους φίλους!

Ναι, ξέρω πώς ακούγεται… Αλλά όντως γνωρίζεις πολλά καινούρια άτομα και δημιουργούνται διαδικτυακές φιλίες. Επίσης, σοβαρά τώρα: πόσους φίλους σου μπορείς να πρήζεις καθημερινά για το βιβλίο που σε άφησε ξάγρυπνη/ο όλη νύχτα; Οι περισσότεροι bookstagrammers είναι παραπάνω από πρόθυμοι να μοιραστούν τις απόψεις τους μαζί σου και να σε βοηθήσουν σε ό,τι μπορούν! Μάλιστα, μπορείς μέσω των hashtags να ψάξεις για το βιβλίο που σε ενδιαφέρει και να σχολιάσεις κάτω από δημοσιεύσεις ή να συμμετέχεις σε συζητήσεις.

«Τα μάτια σου θα σε ευχαριστούν»

Δεν είναι απλά φωτογραφίες βιβλίων. Οι περισσότεροι βάζουν το μεράκι και την αγάπη τους σε κάθε φωτογραφία και μπορεί να περάσουν και μια ολόκληρη μέρα κάνοντας φωτογραφίσεις και επεξεργασίες. Οι φωτογραφίες που θα δεις είναι τέχνη! Είναι πολύ όμορφες, προσεγμένες και δημιουργικές. Είναι επίσης ιδανικός συνδυασμός αγάπης για τα βιβλία και για τη φωτογραφία.

Όσο για τα μειονεκτήματα, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως θα θέλεις συνεχώς να αγοράζεις καινούρια βιβλία! Αν έχεις σκεφτεί κάποιο άλλο, γράψε το στα σχόλια.

Μπορώ να φτιάξω κι εγώ bookstagram;

Φυσικά και ναι! Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι βιβλία, κάμερα και φαντασία.

  1. Φτιάχνεις έναν καινούριο λογαριασμό κι επιλέγεις ένα όνομα που να φαίνεται πως σχετίζεται με βιβλία.
  2. Χρησιμοποίησε μια καλή κάμερα. Εάν δεν έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την κάμερα του κινητού σου.
  3. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου. Επίσης, να δίνεις προσοχή και στην περιγραφή από κάτω. Μπορείς να κάνεις ερωτήσεις, ώστε να αλληλεπιδράς με τους ακόλουθούς σου πιο εύκολα.
  4. Βρες το δικό σου στυλ. Κάτι που σε εκφράζει. Αυτό ίσως πάρει πολύ καιρό. Θα κάνεις πολλές δοκιμές και θα δεις τι σου ταιριάζει περισσότερο.
  5. Χρησιμοποίησε hashtags.
  6. Μπορείς να συμμετέχεις σε διάφορα book photo challenges.
  7. Μάθε ποιο είναι το κοινό σου!

Το πώς θα το χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από εσένα και από το τι θέλεις. Αν θες απλά να μοιράζεσαι τις εντυπώσεις σου για κάποιο βιβλίο, τότε είναι πιο εύκολο. Αλλά, αν θέλεις να κερδίσεις  χρήματα από αυτό ή να εκπροσωπήσεις αγαπημένα σου brands, τότε πρέπει να αφιερώνεις  χρόνο και να είσαι προσεκτικός  με το περιεχόμενο που ανεβάζεις και την ποιότητά του.

Επίσης, κάτι  πολύ σημαντικό είναι πως, ενώ μπορείς να αλληλεπιδράς με bookstagrammers όλου του κόσμου, υπάρχουν και Έλληνες! Λίγοι και καλοί, για αυτό έλα στην παρέα!

Αν πάλι δε θέλεις να δημιουργήσεις δικό σου λογαριασμό, μπορείς απλά να ακολουθήσεις bookstagrammers και να βλέπεις τις φωτογραφίες τους.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!