#Foititips: 8 πράγματα που δείχνουν τι είσαι πριν αρχίσεις να μιλάς

της Αθηνάς Δημητρού

Πριν μου εναντιωθείτε πως δεν είμαστε θύματα της εμφάνισής μας ή πως δεν κρίνουμε από την πρώτη ματιά, εσείς οι πιο ορθολογιστικοί χαρακτήρες, μισό λεπτό παιδιά! Πόσες φορές, πέρα από την ευγένεια και την εκλογίκευσή σας, έχετε “πιάσει” τον εαυτό σας να παρασύρεται από το ένστικτό σας για κάποιον ανεξήγητα; Πάνω από μία φορά στην ζωή σας, είμαι βέβαιη, ανεξήγητα απορριφθήκατε από μια συνέντευξη εργασίας ή από το άτομο που κοιτούσατε ερωτευμένοι! Οι Ψυχολόγοι και διακεκριμένοι ομιλητές, κάνουν λόγο για την γλώσσα του σώματος και αποκωδικοποιούν, μέσω αυτής, τον εσωτερικό κόσμο , τις σκέψεις και τις προθέσεις του συνομιλητή μας. Το ίδιο, φυσικά, κάνουν και οι άλλοι για εμάς, οπότε προσοχή στα οκτώ (8) tips παρακάτω για να μην έχετε καμία μελλοντική αστοχία.

Η εμφάνιση

Μπλέξιμο μεγάλο τώρα με την επιρροή από τα κοινωνικά status και την μόδα! Κι όμως, τα ρούχα φανερώνουν τον χαρακτήρα ή έστω την διάθεσή μας εκείνη την χρονική στιγμή. Ακόμα, και τα χρώματα που επιλέγουμε και τον συνδυασμό τους. Προτιμούμε παντελόνι ή φούστα, κοντή ή μακριά; Σεμνό ταίριασμα ρούχων ή πιο “ριψοκίνδυνο” με πολλά χρώματα; Τα παπούτσια μας SOS! Είναι καθαρά ή βρώμικα; Κυριλέ, γόβες σέξι ή αθλητικά; Αυτόματα, παραπέμπουν σε τελειομανή καθαριότητας, καθώς πρέπει τύπο ή άνετο αθλητικό.

Μάτια και χαμόγελο

Τα καθαρά μάτια και το χαμόγελο είναι καταλυτικός παράγοντας σε μία συζήτηση. Το αίσθημα της ομαδικότητας που έχει κάποιος φανερώνεται από το πηγαίο χαμόγελο, που ακόμα και αγνώστους φέρνει κοντά και σπάει την αμηχανία. Πόσο ανεξήγητα άβολα, σκεφτείτε, νιώθετε με κάποιον που δεν χαμογελά καθόλου, με αυστηρό ύφος ή χειρότερα, χαμογελά ψεύτικα;

Τα χέρια μας “μιλούν”

Τα σταυρωμένα χέρια παραπέμπουν σε έναν άνθρωπο ευάλωτο ή ψυχρό, ενώ αυτά που ακουμπούν στους γοφούς κάνουν δυναμικό τον συνομιλητή μας. Επίσης, τα σηκωμένα χέρια, σε συνδυασμό με το σαγόνι ψηλά, δείχνουν περηφάνια και θρίαμβο, ενώ οι νευρικές κινήσεις τους έντονη αμηχανία, χωρίς αυτοπεποίθηση.

Η αντίδρασή μας στις προκλήσεις

Τα τυχαία γεγονότα και πώς τα διαχειριζόμαστε φανερώνουν πολλές πτυχές της προσωπικότητάς μας,  που θα θέλαμε να μείνουν στη σκιά. Νιώσαμε άβολα; Αντιδράσαμε παρορμητικά ή με λογική;

Η σιωπή μας “φωνάζει”

Από το αν παίρνουμε πρώτοι και μόνοι μας τον λόγο σε μια συζήτηση, δείχνει εάν έχουμε αρχηγικές τάσεις (μερικές φορές λανθασμένα) ή αν δεν το κάνουμε, περιμένοντας από τους άλλους να σπάσουν την σιωπή, είμαστε πιο εσωστρεφείς και ντροπαλοί.

Ο τρόπος που αποδεχόμαστε μια προσφορά

Όταν μας κερνούν καφέ, τι κάνουμε; Ανταποδίδουμε άλλη φορά, ευχαριστούμε χαμογελώντας; Ή ευχαριστούμε και δεν αγγίζουμε καν το ποτήρι; Η ενσυναίσθηση είναι βασικό προσόν για ένα ευχάριστο κλίμα.

Το βλέμμα μας 

Η παρατεταμένη οπτική επαφή δηλώνει έλλειψη σεβασμού, απειλητική στάση με τάση προσβολής του άλλου και επίδειξη ανωτερότητας. Αντίθετα, η λίγη βλεμματική επαφή δείχνει αδιαφορία και έλλειψη προσοχής.

Το πρόσωπό μας

Η ευτυχία μας προέρχεται από το χαμόγελο, ενώ η λύπη μας από την έλλειψη εκφράσεων, ο θυμός μας από την ένταση και το σφίξιμο των δοντιών, το ενδιαφέρον μας από το στραμμένο κεφάλι προς το αντικείμενο του ενδιαφέροντος. Τέλος, με το στένεμα των φρυδιών, με γκριμάτσα του στόματος και αποστροφή του κεφαλιού μας δηλώνουμε αηδία και αποστροφή προς τον άλλον.

Είστε έτοιμοι, λοιπόν, να…. κατακτήσετε τα πλήθη;

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!