6 Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές από το ΕΚΠΑ

της Νεφέλης Στεφοπούλου

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών SYLFF (Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund), προκηρύσσονται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) έξι (6) υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Κάθε μία από τις υποτροφίες είναι ύψους 8.300 δολαρίων και απευθύνονται σε φοιτητές/φοιτήτριες έως τριάντα ετών, οι οποίοι έχουν γίνει ήδη δεκτοί ή είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε κάποιο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών ή Διδακτορικών Σπουδών ή Τμημάτων κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών του Ε.Κ.Π.Α.

Διαχειριστής του Προγράμματος Υποτροφιών SYLFF είναι το Ιαπωνικό ίδρυμα “The Tokyo Foundation”.

Το πρόγραμμα SYLFF συντονίζεται από μία 5μελή επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας & Εξωτερικών Σχέσεων.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε όταν το 1993 το ΕΚΠΑ έλαβε δωρεά από το Ιαπωνικό Ίδρυμα Nippon Foundation για τη δημιουργία του SYLFF στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με στόχο να ενισχύει φοιτητές που πραγματοποιούν μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 15.000 φοιτητές από 69 Πανεπιστήμια σε 44 χώρες ανά τον κόσμο έχουν λάβει την υποτροφία SYLFF. Βασική επιδίωξη του προγράμματος αυτού είναι να προσφέρει βοήθεια σε φοιτητές με ικανότητες, οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σημαντικά ζητήματα στον τομέα τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα SYLFF μπορείτε να αναζητήσετε εδώ. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών για τις υποτροφίες είναι η 1η Νοεμβρίου 2017. Τα δικαιολογητικά αυτά πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους στις Γραμματείες των Σχολών ή των Τμημάτων στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας του Πανεπιστημίου.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!