5+1 τύποι φοιτητών που θα συναντήσεις στο πανεπιστήμιο

της Γιώτας Διαμαντή

Πανεπιστήμιο!! Ένας τελείως καινούριος χώρος με εντελώς νέα άτομα…. Τα μαθήματα ξεκίνησαν και ίσως έχεις αρχίσει να γνωρίζεις τους πρώτους συμφοιτητές. Ποιους έχεις όμως ακόμη να συναντήσεις; Εδώ θα βρεις μια λίστα με τις κυριότερες «κατηγορίες» φοιτητών.

Ο αιώνιος

Ξεκινάμε με τα βασικά! Πρόκειται για ένα άτομο μεγαλύτερου έτους από το δικό σου. Θα το γνωρίσεις στο 1ο έτος και θα τον βλέπεις μόνο στην εξεταστική, αλλά σε κάθε εξεταστική! Είτε δίνεις μαθήματα πρώτου, δεύτερου, τέταρτου ακόμη και τελευταίου εξαμήνου θα τον βλέπεις εκεί στη διπλανή θέση να δίνει κι αυτός! Έχει φτάσει αισίως στο 6ο+ έτος και δε λέει να πάρει πτυχίο αν δεν τα εκατοστίσει! 

Το πάρτυ ανιμαλ

Άλλος ένας τύπος φοιτητή που συνήθως δεν θα συναντήσεις συχνά στις διαλέξεις! Είναι πολύ ενεργός στα Social media, βλέπεις συνέχεια φωτογραφίες  του από βραδινές εξόδους και φυσικά δε χάνει καμία εκδήλωση. Φοιτητικά πάρτι, προσφορές σε κλαμπ και events στα μαγαζιά έρχονται πρώτα στην ατζέντα του. Θα τον αναγνωρίσεις αφού έρχεται συνέχεια με πρησμένα μάτια, μετά από χανγκόβερ, με έναν καφέ στο χέρι προσπαθώντας να συνέλθει και εννοείται στην εξεταστική παρακαλάει τους πάντες για λίγες σημειώσεις!

Ο ζητιάνος σημειώσεων

Μια τεράστια κατηγορία!! Πρόκειται για άτομα από τις δύο παραπάνω κατηγορίες αλλά και για άλλα που ενώ δεν έχετε πει ούτε ένα «γεια» όλο το εξάμηνο σου ζητούν βοήθεια γιατί ξέρουν πως είσαι καλός και παρακολουθείς τα μαθήματα. Θα σου προβάλουν πολλές δικαιολογίες όπως ότι δούλευαν ή ότι κάτι τους συνέβη…  Ανάλογα την περίπτωση κρίνε και αποφάσισε! 

Ο “δεν διάβασα τίποτα”

Ας περάσουμε τώρα στο άκρον άωτον της παραπάνω κατηγορίας. Πρόκειται για εκείνον τον φοιτητή που ενώ βρίσκεστε έξω από την αίθουσα, πριν μπείτε να γράψετε εξετάσεις, συζητάτε και παραπονιέται πως δεν έχει διαβάσει τίποτα. Γκρινιάζει πως θα κοπεί και πως θα χρωστάει το μάθημα για πάντα! Όταν μπαίνετε μέσα, κάθεται μπροστά – μπροστά, μακριά σας και μόλις μοιραστούν τα θέματα αρχίζει να γράφει με ταχύτητα φωτός! Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν σηκώνει το βλέμμα και πάντα βγαίνει τελευταίος και καλύτερος από την αίθουσα. Εν τέλει έχει πάρει τον καλύτερο βαθμό και ουσιαστικά είχε διαβάσει τόσο πολύ που θα μπορούσε να γράψει ένα δικό του σύγγραμμα πάνω στην ήδη υπάρχουσα θεωρία!

Ο πρωτοετής

Πάμε στην κατηγορία που κατά 90 % ανήκεις! Αυτός είναι ο φοιτητής που πάει στο μάθημα 15 λεπτά νωρίτερα, είναι αγχωμένος και προσπαθεί να μάθει πληροφορίες για να προετοιμαστεί. «Πόσα διαλείμματα κάνουμε σε αυτό το μάθημα; Είναι αυστηρός αυτός ο καθηγητής; Βάζει εργασίες για το σπίτι;» είναι κάποιες από τις πιο συνηθισμένες φράσεις που θ’ ακούσεις από αυτόν. Επίσης μπορείς εύκολα να τον αναγνωρίσεις αφού ποτέ δεν παίρνει καφέ μέσα στην αίθουσα, κάθεται στις πρώτες θέσεις και σημειώνει τα πάντα!  Η κασετίνα του διαθέτει φρεσκοξυσμένα μολύβια, γόμες, χάρακα και όλα τα καλούδια και ξεκινάει να διαβάζει για την εξεταστική του Φεβρουαρίου από το Δεκέμβρη!

Ο ντόπιος φοιτητής

Νομίζω όλοι τον γνωρίζουμε! Είναι αυτός που πέρασε στην πόλη του και γνωρίζει τα πάντα. Καλά μαγαζιά για φαγητό, για ποτό, οικονομικά, γεμάτα κόσμο και εννοείται στέκια. Φυσικά το εκμεταλλεύεται και «το παίζει ιστορία» αφού προσφέρεται να σε ξεναγήσει στην πόλη, έχει παντού γνωστούς, όλοι τον χαιρετούν και έχει τις καλύτερες γνωριμίες. Βέβαια πολλοί απ αυτούς δεν θα κάνουν εύκολα παρέες διότι έχουν ήδη φίλους στην πόλη αλλά σίγουρα με έναν τέτοιο φίλο θα περάσεις καλά! 

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!