5 Ευρωπαϊκές Παραγωγές του Netflix για να κολλήσεις!

της Ευρυδίκης Μπακαλίδου

Ο καιρός χειμωνιάζει σιγά – σιγά, οι κρύες νύχτες του χειμώνα έρχονται… Όλοι ξέρουμε ότι θα μείνεις σπίτι, όταν βρεις τη σειρά που θα κολλήσεις και θα θέλεις να τελειώσεις όλους τους κύκλος που έχουν βγει. Όμως μετά από αυτό τι; Δεν ξέρεις ποια άλλη σειρά να ξεκινήσεις; Μη φοβάσαι! Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε καινούριες σειρούλες!

Netflix! Πρόκειται για ένα online video club που φιλοξενεί τόσο αμερικάνικες αλλά και διεθνείς παραγωγές. Οι σειρές που επιλέξαμε αυτή τη φορά, είναι ευρωπαϊκές παραγωγές.

“Dark”

Αν είσαι φαν της αμερικάνικης σειράς Stranger Things τότε θα λατρέψεις τη γερμανική σειρά Dark”. Ένα αστυνομικό θρίλερ που ξεκινά με την εξαφάνιση ενός αγοριού. Η εξαφάνιση αυτή οδηγεί τέσσερις οικογένειες σε ένα ατελείωτο κυνήγι απαντήσεων και έτσι ξετυλίγουν το νήμα για ένα απίστευτο μυστήριο που απασχολεί τρεις γενιές. Η κάθε κίνηση που κάνει κάποιος δεν επηρεάζει μόνο το μέλλον αλλά και το παρελθόν.

Το ερώτημα που κυριαρχεί στη σειρά δεν είναι το ποιος, το γιατί και το πώς αλλά το «πότε;».

“La casa de papel”

Από τη λίστα μας, φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει το La casa de papel”. Το έχεις ακούσει από όλους, το έχεις δει στα stories των φιλών σου και έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αναρωτιέται «μήπως να την αρχίσω και εγώ;». Ναι, αξίζει να την αρχίσεις! Πρόκειται μια ισπανική σειρά που μας δείχνει μια από τις μεγαλύτερες ληστείες που έγιναν στην Ισπανία. Μια ομάδα οκτώ ατόμων με αρχηγό τον El Professor εισβάλει στο νομισματοκοπείο της Ισπανίας με το τέλειο σχέδιο έτσι ώστε να καταφέρει να μαζέψει το ποσό των 2.400 εκατομμυρίων ευρώ.

Θα τα καταφέρουν άραγε;

“Black Mirror”

Μια βρετανική σειρά που φιλοξενεί το Netflix είναι τοBlack mirror”. Το διαφορετικό με αυτή τη σειρά είναι ότι κάθε επεισόδιο είναι αυτοτελές. Επομένως, δε χρειάζεται να ανησυχείς αν θυμάσαι τι έγινε στα προηγούμενα επεισόδια. Η σειρά θέτει ένα πολύ βασικό ερώτημα «αν η τεχνολογία επιδρά σαν φάρμακο, ποιες είναι οι παρενέργειές της;». Η σειρά αυτή επιχειρεί να δείξει τις επιπτώσεις της τεχνολογικής εξέλιξης στην καθημερινή μας ζωή. Το ένα επεισόδιο μπορεί να μην συνδέεται με το άλλο, όμως όλα έχουν ένα κοινό μεταξύ τους και αυτό είναι ότι περιγράφουν ένα περίεργο μέλλον!

“The rain”

Μια δανέζικη παραγωγή είναι το “The rain”, μια σειρά επιστημονικής φαντασίας. Ένας ιός που μεταφέρεται μέσω της βροχής ξεσπά και σκοτώνει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Σκανδιναβίας. Δυο αδέλφια που είχαν προφυλαχθεί από τη βροχή σε ένα καταφύγιο αποφασίζουν να βγουν μετά από 5 χρόνια εγκλεισμού. Έτσι εντάσσονται σε μια ομάδα που αναζητά επιζώντες. Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι οι ανθρώπινες σχέσεις άλλαξαν καθώς το μόνο που κυριαρχεί είναι το ένστικτο για επιβίωση.

 

“Elite”

Μια καινούργια σειρά του που αρχίζει στο Netflix είναι η ισπανική σειρά Elite”. Όλα ξεκινούν όταν τρία παιδιά από την μεσαία κοινωνική τάξη στέλνονται σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Ισπανίας, όπου τα παιδιά της «καλής κοινωνίας» φοιτούν εκεί. Η σύγκρουση που δημιουργείται με τους πλούσιους συμμαθητές δεν αργεί να συμβεί και τελικά οδηγεί σε ένα φόνο.

Ποιος, όμως, τον έχει διαπράξει;

 

Αυτές είναι λοιπόν, κάποιες επιλογές και προτάσεις, όμως όποια σειρά και να επιλέξεις σου ευχόμαστε καλή απόλαυση, αλλά με… μέτρο τα επεισόδια!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!