Το 4ο Διεθνές Street Art Festival στην Πάτρα 

της Δήμητρας – Δάφνης Ποντίκη

Το  4o Διεθνές Street Art Festival ή αλλιώς ArtWalk 4 που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα είναι γεγονός. Τον Μάιο και τον Ιούνιο η Πάτρα θα φιλοξενήσει έναν αριθμό σημαντικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα, άλλα και όλο τον κόσμο.

Η Πάτρα αναμένεται να αλλάξει πρόσωπο και να γεμίσει με χρώματα και ζωντάνια τους δρόμους της. Οι καλλιτέχνες θα αφήσουν το δικό τους «στίγμα» στην πόλη.
Το Διεθνές αυτό Φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Art in Progress” που εκτιμώντας την αξία της street art την προωθεί ως μια τέχνη που … εκφράζει το σήμερα. Επιπρόσθετα, αποτελεί ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη θερμή βοήθεια των ελληνικών εταιριών που βρίσκονται ανάμεσα στους μεγάλους χορηγούς.

Συμμετοχές

Στο OPEN CALL της διοργάνωσης οι συμμετοχές των καλλιτεχνών για το φετινό φεστιβάλ ξεπέρασαν κάθε αρχική προσδοκία των διοργανωτών και των ενδιαφερομένων. Πιο συγκεκριμένα, οι αιτήσεις φαίνεται να ξεπερνούν τις 70. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είναι άτομα με καταγωγή, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από πολλές χώρες του εξωτερικού. Ενδεικτικά, υπάρχουν συμμετέχοντες από τις Η.Π.Α, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και το Μεξικό.

Η τελική επιλογή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς τα προσχέδια που είχαν κατατεθεί παρουσίαζαν εξαιρετικά δημιουργικό ενδιαφέρον.

Οι φετινοί καλλιτέχνες που επιλέχτηκαν για να δημιουργήσουν τοιχογραφίες – murals στην Πάτρα είναι οι εξής: AFK, A squid called Sebastian, Bumblebeelovesyou, ECB, Gera 1, JDL, KLE, Mike Makatron, Millo και Taquen.

Η πρώτη mural για τη φετινή διοργάνωση από την εικοσιτριάχρονη Ολλανδή καλλιτέχνιδα JDL συγκλονίζει. Η τοιχογραφία μπορεί να εντοπιστεί σε πολυκατοικία της οδού Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου 26 και ακόμη και αν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, κρίνοντας και μόνο από το σχέδιο φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή.

 

H Street Art του χθες

Απολαύστε και κάποια από τα προηγούμενα έργα των φετινών καλλιτεχνών και μυηθείτε στην τέχνη της Street art:Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!