4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» 

της Ανδριάνας Μισυρλή

Μετά από 3 χρόνια επιτυχημένης προσπάθειας  το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο επιστρέφει από τις 8 έως τις 15 Ιουλίου  στη Σύρο, για να εξετάσει την Ελληνική γλώσσα υπό το πρίσμα του πολιτισμού και των ΜΜΕ («Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»). Η διοργάνωση του 4ου Θερινού Πανεπιστημίου αποτελεί μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Centre Culturel Hellénique του Παρισιού και το  Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse  Européenne, Paris). To εγχείρημα αυτό στηρίζει η Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Υποστηρικτές της ως άνω εκπαιδευτικής προσπάθειας αποτελούν η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, ενώ τη διεύθυνση έχει αναλάβει η Διεθνής Επιστημονική Επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Γεώργιος Δ. Καψάλης.

Πληροφορίες 

Το 4ο Θερινό Πανεπιστήμιο τιτλοφορείται ως: «Το λάθος στη γλώσσα και την επικοινωνία. Η προσφορά και η δυναμική της παρέκκλισης.».  Μεταξύ άλλων θα εξεταστούν θεματικές όπως η σχέση του λάθους με την Επιστήμη της Γλωσσολογίας,  το λάθος  και  η ορθογραφία,   τα συνηθέστερα λάθη  που  γίνονται στον προφορικό και  το γραπτό λόγο, η  καθιέρωση συγκεκριμένων λαθών ως νέοι κανόνες στη γλώσσα και τα συχνά λάθη που  πραγματοποιούνται στον  πολιτικό και δημοσιογραφικό λόγο, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε  πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Προγράμματος,   κυρία Νικολέττα  Τσιτσανούδη – Μαλλίδη  μέσω email (nitsi@cc.uoi.gr) ή να επισκεπτούν την ιστοσελίδα, για να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής και να ζητήσουν διευκρινιστικές λεπτομέρειες.

Η υποβολή συμμετοχής θα είναι δυνατή μέχρι τις 17 Ιουνίου του 2018.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!