3ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας: Εσύ θα το χάσεις;

της Μάγδας Τσόχα

Είναι γεγονός! Το 3ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της φιλοσοφικής ομάδας Gavagai σε συνεργασία με τους εξωτερικούς της συνεργάτες .

Το συνέδριο αυτό καλείται αφενός να ενισχύσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφορετικών κλάδων της φιλοσοφικής σκέψης κι αφετέρου να γνωστοποιήσει στο ευρύτερο κοινό τις έρευνες που πραγματοποιούνται σε πανεπιστημιακό και μη, πλαίσιο. Φυσικά, το συνέδριο δεν αφορά μόνο προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και νέους ερευνητές καθώς και μαθητές οι οποίοι επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Φιλοσοφία.

Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν περιορισμό στις θεματικές του συνεδρίου καθώς συμπεριλαμβάνονται διάφοροι κλάδοι της φιλοσοφίας όπως, Ιστορία της Φιλοσοφίας, Φιλοσοφία της Επιστήμης, Πολιτική Φιλοσοφία, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν περιλήψεις οι οποίες σχετίζονται με οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο, θετικών, οικονομικών επιστημών ή και υγείας, ακόμη και με Τέχνες εφόσον ανάγεται σε φιλοσοφικό επίπεδο.

Πληροφορίες Συμμετοχής

Όσον αφορά στην αποστολή των περιλήψεων και τη συμμετοχή στο συνέδριο, θα πρέπει αρχικά να γνωρίζετε πως οι ομιλίες έχουν είτε ατομική μορφή, είτε συλλογική, κατόπιν δικής σας επιλογής. Οι συμμετέχοντες ομιλητές κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες: των προπτυχιακών φοιτητών (με δυνατότητα να παρακολουθήσουν ακόμη κι ένα εξάμηνο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους), των ανεξάρτητων ερευνητών, χωρίς όμως να συμμετέχουν σε κάποιο πανεπιστημιακό πρόγραμμα, αλλά και μαθητών οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική και δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τη συμμετοχή.

Τέλος, για την παρουσίαση των εργασιών στο συνεδρίου, δίνεται ως ανώτατο χρονικό όριο τα 30 λεπτά, και συνίσταται η διάρκεια της κάθε ομιλίας να περιορίζεται στα 20 λεπτά και ο εναπομείναντας χρόνος να αξιοποιείται για συζήτηση. Για τις στρογγυλές τράπεζες διατίθεται χρονικό όριο 2 ωρών που ισομοιράζεται ανάμεσα στους 4 συνομιλητές. Φυσικά, ο κάθε ομιλητής μπορεί να διαχειριστεί τον χρόνο του κατά βούληση.

Δηλώσεις συμμετοχής ατομικών ή συλλογικών περιλήψεων πραγματοποιούνται εδώ, ενώ για περιλήψεις σε στρογγυλή τράπεζα εδώ.

Λήξη προθεσμίας αιτήσεων: 30/09/18

Για περαιτέρω λεπτομέρειες ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!