2 προπτυχιακές υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

του Στέλιου Αμπατζίδη

Προπτυχιακές υποτροφίες από το Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων

Το Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δίνει τη δυνατότητα χορήγησης δύο υποτροφιών για σπουδές σε προπτυχιακό επίπεδο για το χειμερινό εξάμηνο του 2021. Οι φοιτητές, που έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις για αυτές, θα ήταν καλό να έχουν έντονη καλλιτεχνική ενασχόληση και υπόβαθρο σχετικό με την Τέχνη, το Θέατρο και τα Πολυμέσα.

Οι αιτήσεις εισδοχής από την πλευρά των ενδιαφερομένων αφορούν  τα εξής Προγράμματα: Καλές Τέχνες, Γραφιστική και Ψηφιακός Σχεδιασμός, Διαδραστικά Μέσα και Κινούμενο Σχέδιο.

Προϋποθέσεις χορήγησης υποτροφίας

Οι φοιτητές, αν και εφόσον υποβάλλουν αιτήσεις, θα έχουν μία έκπτωση της τάξης των 30% και 50% για τα ετήσια δίδακτρά τους. Έτσι, οι ίδιες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε καινούριους προπτυχιακούς φοιτητές πλήρους φοίτησης. Οι ενδιαφερόμενες/οι, αν και εφόσον οι αιτήσεις τους εγκριθούν, απαιτείται να διατηρήσουν έναν μέσο όρο της τάξης του τρία με τέσσερα, ώστε οι υποτροφίες τους να ανανεωθούν. Παράλληλα, σε περίπτωση που οι υποψήφιες/οι φοιτήτριες/ες εξασφαλίσουν παραπάνω από μία υποτροφία, θα υποβάλλεται η υποτροφία με τη μεγαλύτερη έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτηση υποτροφίας. Στην αίτησή τους περιλαμβάνεται το χαρτοφυλάκιο τους, δηλαδή εκτυπώμενα ή ψηφιακά δείγματα από προσωπικά έργα τέχνης, όπως, για παράδειγμα, ζωγραφιές, φωτογραφίες, σχέδια, βίντεο, κινούμενα σχέδια, εφέ κίνησης. Ακόμη, οι ίδιες/οι πρέπει να στείλουν μία συστατική επιστολή, στην οποία να εξηγούν τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται, τα κίνητρά τους σχετικά με την ενασχόληση με τους τομείς της Τέχνης, του Σχεδιασμού και των Πολυμέσων στα τμήματα Εισδοχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, πέραν της υποβολής της αίτησής τους για εισδοχή.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021. Για την αίτηση της υποτροφίας, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την κυρία Νίκη Ζαχαριάδου στο τηλέφωνο 357 22841661 ή να στείλουν μήνυμα στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου zachariadou.n@unic.ac.cy.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!