10 Υποτροφίες Μεταπτυχιακών Σπουδών από το Ίδρυμα Νίκος Δασκαλαντωνάκης

της Βασιλικής Μαντάλου 

Μήπως οι σπουδές σου είναι σχετικές με τα τουριστικά, μήπως είσαι αρχαιολόγος ή ασχολείσαι με την πρωτογενή ανάπτυξη;

Μήπως απλά θέλεις να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου και τις γνώσεις σου ανεβαίνοντας άλλο ένα σκαλοπάτι της προσωπικής σου σταδιοδρομίας;

Αν σε όλα αυτά η απάντηση είναι ναι, τότε συνέχιζε να διαβάζεις….

Το Ίδρυμα Νίκος Δασκαλαντωνάκης -ΝDF, η γνωστή Φιλανθρωπική και Πολιτιστική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, προκηρύσσει το Πρώτο Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 για μεταπτυχιακές σπουδές τόσο σε Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Θα χορηγηθούν δέκα (10) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στους εξής κλάδους:

 • Τουρισμός
 • Πρωτογενής Ανάπτυξη
 • Αρχαιολογία
 • Πολιτισμός
 • Γενική Υποτροφία

Όροι και Προυποθέσεις

 • Η αίτηση απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν ελληνική ιθαγένεια ή εθνικότητα.
 • Οι άντρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν πάρει αναβολή κατάταξης για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους. Επίσης, μπορούν να κάνουν αίτηση και όσοι η θητεία τους λήγει  λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος.
 • Απαραίτητο το Απολυτήριο Λυκείου Ελληνικού Σχολείου.
 • Κατοχή Πτυχίου από δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) ή αντίστοιχα ισότημα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εξωτερικού με μέσο όρο πτυχίου τουλάχιστον οκτώ (8) ή 80% της αντίστοιχης κλίμακας για αποφοίτους  Πανεπιστημίων του Εξωτερικού.
 • Επίσης, αίτηση μπορούν να υποβάλουν και οι επί πτυχίω υποψήφιοι σχολών σχετικών με τον τουρισμό. Οι συγκεκριμένοι μπορούν να γίνουν δεκτοί σε μεταπτυχιακά προγράμματα μερικής ή πλήρους παρακολούθησης σύμφωνα με τους ειδικούς όρους και προϋποθέσεις όπως αυτοί διατυπώνονται στο αναλυτικό κείμενο της προκήρυξης που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της NDF ΑΜΚΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.
 • Θα γίνουν δεκτές αιτήσεις για προγράμματα πλήρους και μερικής παρακολούθησης ανάλογα με το αντικείμενο και τους ειδικούς όρους που θα διατυπωθούν στο αναρτώμενο κείμενο της προκύρηξης στην ιστοσελίδα NDF AMKE για το ακαδημαικό έτος 2018-2019 εντός των ημερών.
 • Επίσης οι υποψήφιοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για περισσότερες από μία ειδικεύσεις ή σε περισσότερα από ένα προγράμματα υποτροφιών του ιδρύματος και δεν πρέπει να έχουν λάβει οποιαδήποτε υποτροφία ή επιχορήγηση από άλλο φορέα για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζεις

Οι υποτροφίες δεν έχουν αναδρομική ισχύ.

Ημερομηνία έναρξης των υποτροφιών είναι από 1/9/2018 , ανάλογα με την χώρα και το πρόγραμμα σπουδών.

Ο  υπολειπόμενος χρόνος σπουδών από αυτή την ημερομηνία για τους υποψηφίους  Μεταπτυχιακών σπουδών επιπέδου Master’s θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9 μήνες.

Επιλογή και τρόπος Αξιολόγησης

Ειδικές τριμελείς επιτροπές ανά κλάδο και γνωστικό πεδίο, θα πραγματοποιήσουν την αξιολόγηση σύμφωνα με τους γενικούς και ειδικούς όρους της προκήρυξης.

Αξιοσημείωτο είναι να ο κάθε υποψήφιος να γνωρίζει πως η NDF ΑΜΚΕ και οι επιτροπές αξιολόγησης έχουν το δικαίωμα να καλέσουν σε προφορική συνέντευξη τους υποψηφίους σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Σχετικά με την αίτηση

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ndf.org.gr/scholarships .

Όλα τα δικαιολογητικά στέλνονται ηλεκτρονικά ενώ όσοι επιλεγούν οφείλουν να προσκομίσουν τα απαιτούμενα αντίγραφα επικυρωμένα.

Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων 6/8/2018.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 στην ιστοσελίδα της NDF ΑΜΚΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περαιτέρω διευκρινίσεις στο email scholarships@ndf.org.gr ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας  210 3743670  με την κυρία Ζαμπετάκη.

Καλή Σταδιοδρομία!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!