Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Athens Open Air Film Festival!

της Θάλειας Κατσιδώνη

Και κάπως έτσι μπήκαμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.. και επίσημα πλέον η εξεταστική έχει αντικατασταθεί από τις καλοκαιρινές διακοπές. Μπορεί οι διακοπές σε κάποιο νησί να φαντάζουν ειδυλλιακές, ωστόσο, και η Αθήνα, σαν πόλη γεμάτη εκδηλώσεις, έχει να προσφέρει και αυτή τις επιλογές της! Μια από αυτές είναι και το 8ο φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου.

To Athens Open Air Film Festival αποτελεί τη μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της καλοκαιρινής Αθήνας, με προβολές να πραγματοποιούνται σε πάνω από 50 διαφορετικούς χώρους, όπως για παράδειγμα, σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς, σε προαύλια μουσείων, πάρκα, πλατείες, ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους καθώς και σε χώρους που μπορούν να θεωρηθούν απρόσμενοι, όπως λόγου χάρη, η παραλία του Αγίου Κοσμά και το Θέατρο Λυκαβηττού.

Από το 2011, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πραγματοποιούνται υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές, οι οποίες είναι δωρεάν για το κοινό. Οι προβαλλόμενες ταινίες θεωρούνται αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, πρεμιέρες, ταινίες κλασσικές, βωβές, άλλες μικρού και άλλες μεγάλου μήκους.

Το Φεστιβάλ έκανε δυναμική αρχή με ταινία έναρξης την ταινία The Bridges of Madison, η προβολή της οποίας είχε μάλιστα και την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας. Μέσα από τη συγκεκριμένη ταινία, φαίνεται η σκηνοθετική μαεστρία του Clint Eastwood και σε συνδυασμό με την άκρως ενδιαφέρουσα πλοκή της, αποτελεί μια ταινία που αξίζει να την δει κανείς.  

Τους δύο προηγούμενους μήνες  οι προβολές περιελάμβαναν ταινίες που έκαναν αίσθηση, όπως Το Παιχνίδι των Λυγμών (1992)Ηλέκτρα (1962)Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία (1993),Τα Απομεινάρια μιας Μέρας (1993)  κ.α.

Μέσα στον Αύγουστο, θα πραγματοποιηθούν, συνολικά, πέντε πολλά υποσχόμενες προβολές που θα ικανοποιήσουν τα γούστα και του πιο απαιτητικού θεατή! Η πρώτη προβολή για τον  -εν λόγω μήνα-  θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου Λυκαβηττού, σε ένα περιβάλλον ιδανικό για να βιώσει κανείς την  κινηματογραφική εμπειρία στο έπακρο,  διαμορφώνοντας το κατάλληλο κλίμα για την προβολή της ταινίας Fight Club του Ντέιβιντ Φίντσερ. Θα ακολουθήσουν προβολές ταινιών όπως: “Ο Συλλέκτης του Γουίλιαμ Γουάιλερ” ή “Το Τέλος της Μεγάλης Μέρας” του Τέρενς Ντέιβις, ταινίες που σηματοδοτούν μία σύντομη κινηματογραφική αναδρομή στις δεκαετίες ’60- ’90.

Ως ταινία λήξης του φεστιβάλ έχει επιλεγεί να είναι “Ο Άρχοντας των Μυγών” του 1963 στον χώρο του Κήπου του Νομισματικού Μουσείου. Περιπέτεια, συμβολισμοί και αλληγορίες γύρω από την ανθρώπινη φύση, σε ένα πανέμορφο καλοκαιρινό περιβάλλον, αποτελούν σημαντικούς λόγους που δεν πρέπει να χάσετε αυτή την προβολή!

Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Φεστιβάλ: http://www.aoaff.gr/

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!