Χριστουγεννιάτικα events στην Αθήνα

της Κατερίνας Μαρίντσιου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Αθήνα φοράει τα γιορτινά της και μας υποδέχτηκε από τις 3 Δεκεμβρίου με μία πληθώρα εκδηλώσεων.

Σε 36 ημέρες θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα περισσότερες από 230 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις, με το πρόγραμμα να φέρει το όνομα «Άγγελοι στην πόλη»!

21 Δεκεμβρίου: Ο Κ. Βήτα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Με έναν ξεχωριστό τρόπο θα περάσουν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, όσοι επισκεφτούν το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Στις 18:00 η ώρα, ο Κ. Βήτα, ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, θα μας ταξιδέψει με τις μουσικές του στους Λόφους των Νυμφών και θα υποδεχτεί το Χειμερινό ηλιοστάσιο με μία γιορτή με καθαρά ηλεκτρονικό χαρακτήρα. Για όσους μάλιστα επιθυμούν να γευτούν ακόμα περισσότερο αυτήν τη νύχτα, μπορούν να παρατηρήσουν τα άστρα με το τηλεσκόπιο!

22-30 Δεκεμβρίου: Μουσικά δρώμενα στο Σύνταγμα

Ενώ πλησιάζουμε ακόμα περισσότερο στα Χριστούγεννα, δε θα μπορούσε να λείπει η μουσική από τους δρόμους της Αθήνας. Έτσι λοιπόν, από τις 22 ως και τις 30 Δεκεμβρίου, κάθε βράδυ νέοι καλλιτέχνες και σχήματα της jazz και της tribute θα γεμίζουν τα γιορτινά μας βράδια.

Φέτος, σημαντικό δρώμενο των γιορτών, θα είναι το μουσικό πρότζεκτ “Glasshouse”, που πραγματοποιείται στις 29 και 30 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με την Ολλανδική πρεσβεία της Αθήνας. Ραδιοφωνικοί παραγωγοί και Dj θα πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο πάρτι στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Αλλαγή του χρόνου με Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Κατερίνα Κούκα, Θέμη Καραμουρατίδη και Χριστίνα Μαξούρη

Με φόντο την Ακρόπολη, μικροί και μεγάλοι θα υποδεχθούν το νέο έτος. Η εκδήλωση θα αρχίσει κατά τις 22:00 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα να μας τραγουδάει χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Οικοδεσπότης θα είναι ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ θα αποχαιρετήσουμε το 2018 με την ηθοποιό και τραγουδίστρια, Χριστίνα Μαξούρη.

Το 2019 θα υποδεχθούν ο Θέμης Καραμουρατίδης και η Κατερίνα Κούκα, τονίζοντας τη σημασία της αγάπης και θα προσπαθήσουν να μας κάνουν να τη ξανανιώσουμε μέσα από τα τραγούδια τους.

 

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και χωριά σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας

Οι εκδηλώσεις, όμως, δεν περιορίζονται μόνο στην πλατεία Συντάγματος και το Θησείο!

Το Μοναστηράκι, από τις 22 Δεκεμβρίου, θα μετατραπεί σε πίστα χορού από διάφορα χορευτικά σχήματα του swing και της rock n’ roll, ενώ όλες οι γειτονιές της Αθήνας, στολισμένες, θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους με διάφορες δράσεις.

Δε θα μπορούσαν, βέβαια, να λείπουν φέτος και τα χριστουγεννιάτικα χωριά από την πρωτεύουσα. Ήδη τα περισσότερα έχουν ανοίξει τις πόρτες τους από αρχές Δεκεμβρίου, αν όχι τέλη Νοέμβρη, και θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι και αρχές Ιανουαρίου.

«Η Επέλαση των Ξωτικών» στην Τεχνόπολη

Το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο χωριό της Αθήνας, αυτό στην Τεχνόπολη, μας περιμένει από 30 Νοεμβρίου μέχρι και 6 Ιανουαρίου.

«Η Επέλαση των ξωτικών» έκανε εγκαίνια την 1η Δεκεμβρίου και μας περιμένει με διάφορες δράσεις. Τα ξωτικά θα μας δείξουν το αρχηγείο και το θρόνο του Άγιου Βασίλη, θα μας πάνε στο ταχυδρομείο για να του στείλουμε το γράμμα μας, ενώ τα παιχνίδια και τα εργαστήρια δεν έχουν τελειωμό!

Καλές γιορτές λοιπόν! ΧΟ, ΧΟ, ΧΟ!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ!Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!