Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ

Είναι σημαντικό μέσα στη διάρκεια της βαθιάς κρίσης που διέρχεται η χώρα μας κάποια ιδιωτικά κοινωφελή ιδρύματα να στηρίζουν την χρηματοδότηση των σπουδών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προικισμένων φοιτητών που έχουν αυξημένα μεν προσόντα αλλά πενιχρά οικονομικά, ώστε να μην μπορούν να στηρίξουν μόνοι τους τις σπουδές τους.

Το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ ανακοίνωσαν εχθές, 24 Σεπτεμβρίου, τη θέσπιση υποτροφιών με επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Πολίτες και κάτοικοι της Ελλάδας με αυξημένα προσόντα θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους και την έρευνά τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Έως τώρα το Ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει δωρεές συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων προς τα Πανεπιστήμια McGill, της Οττάβα του York και τώρα του Μόντρεαλ.

Οι υποτροφίες απονέμονται αποκλειστικά σε φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master ή διδακτορικού του Πανεπιστημίου. Η μέγιστη διάρκεια της υποτροφίας για τα μεταπτυχιακά είναι 2 χρόνια και για τις διδακτορικές σπουδές 4. Προκειμένου να είναι δικαιούχοι, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια εισαγωγής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ για το πρόγραμμα της επιλογής τους.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!