Από τη Νίκολα Παγκράτη

Φοιτητόσπιτο: tips

Είναι ο χώρος που μένουμε χρόνια. Είναι ο χώρος που τις κρύες νύχτες του χειμώνα είναι μια ζεστή φωλίτσα με την δικιά μας αγαπημένη κουβέρτα και το ζεστό ρόφημα βλέποντας αγαπημένη ταινία. Είναι ο χώρος που ποτέ δεν θα σε προδώσει και που θα σε αποζημιώνει ψυχολογικά πάντα και με το παραπάνω μάλιστα. Αποτελεί σταθμό και βασικό προορισμό για τη φοιτητική μας ζωή και είναι πολύ σημαντικό να μας ξεκουράζει.

Το σπίτι μας λοιπόν, μωβ, λαχανί, μπλε, με αυτοκίνητα, με το Λονδίνο ή το Παρίσι, με οτιδήποτε ο καθένας θέλει μέσα και του αρέσει. Για άλλους είναι μια μικρή καλοβολεμένη και ζεστή γκαρσονιέρα με το μπαλκόνι της και για κάποιους άλλους ένα ευρύχωρο δυάρι ή τριάρι ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα γούστα τους. Το θέμα είναι ότι μας δίνουν ένα σπίτι με τα βασικά έπιπλα μέσα (τουλάχιστον στους περισσότερους) και πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε αυτό το χώρο που θα μας φιλοξενεί ευχάριστο και χαλαρωτικό ταυτόχρονα.

Φοιτητόσπιτο

Έτσι έχουμε όλοι πολλά πράγματα και ιδέες στο μυαλό μας για το πώς θα αποκτήσουμε το δωμάτιο που θα καλύψει κάθε κομμάτι της φαντασίας μας και των επιθυμιών μας. Πρωτού όμως σκεφτείς να κάνεις το δωμάτιό σου να μοιάζει με κάποιον γαλαξία ή πιθανόν το εμπλουτίσεις με αυτοκίνητα του fast & furious, με φούξια έντονο χρώμα πριγκίπισσας ή ακόμα και με γκόθικ σκηνές αναρωτήσου πρώτα εάν σε χαλαρώνουν. Και όχι δεν εννοώ αυτή τη στιγμή που το διαβάζεις αυτό το άρθρο αλλά εκείνη τη στιγμή που θα μπεις κουρασμένος και γεμάτος ένταση από όλη την μέρα έξω και θα θέλεις να χαλαρώσεις. Εάν θέλεις οπωσδήποτε να εντάξεις τα έντονα χρώματα αυτά χρησιμοποίησέ τα καλύτερα σε κάποιο διακοσμητικό χώρου. Εάν δεν έχεις πολλά λεφτά για διακόσμηση δοκίμασε διάφορες ιδέες που θα βρεις στο ίντερνετ στο πως να χρησιμοποιήσεις ό,τι δεν χρειάζεσαι και να το ανακυκλώσεις δουλεύοντας έτσι και την φαντασία σου.

Ναι μεν όλα αυτά ακούγονται κοινότυπα πράγματα και κλασσικές κουβέντες, αλλά στην πορεία του χρόνου θα καταλάβεις ότι ο χώρος σου θα σε προφυλάσσει από κάθε ζέστη και κρύο -όχι μόνο του καιρού αλλά και της ζωής. Οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να του δώσεις προσοχή όχι μόνο στην αρχή αλλά και στο πέρασμα του χρόνου, έτσι ώστε όταν θα χρειαστείς το σπίτι σου να είναι κατάλληλα εφοδιασμένο με αυτά που θα ικανοποιήσουν τις δικές σου ανάγκες. Γιατί η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο μια γλυκιά καραμέλα στο στόμα, έχει και τις στιγμές που θα έρθεις αντιμέτωπος με το είναι σου και θα πονέσεις ή θα απογοητευτείς. Να θυμάσαι,όμως, ότι ένας όμορφος για σένα χώρος συμβάλλει πάντα θετικά σε κάθε πικρία που θα έχεις.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!