Φοιτητική ζωή στη Σάμο: Πως μπορείς να περάσεις όμορφα

της Δώρας Τόμτση

Όπως είναι λογικό το ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής μπορεί να είναι γεμάτο ενθουσιασμό, αλλά κάποιες φορές έχει και αρκετές δυσκολίες. Στη Σάμο η φοιτητική ζωή αποτελεί σημαντική πρόκληση για τα παιδιά. Η διαμονή σε ένα από τα ωραιότερα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, η ζωή είναι αρκετά διαφορετική και ελκύει το ενδιαφέρον.

Οι σχολές στην Σάμο

Φοιτητική ζωή στη ΣάμοΗ Σάμος είναι ένα νησί το οποίο σίγουρα κανείς το ερωτεύεται λόγω της ομορφιάς που εκπέμπει αλλά και για τα καταπράσινα τοπία που μπορεί να χαρίσει. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Βαθύ και συμπρωτεύουσα το Καρλόβασι όπου εκεί βρίσκονται και τα πανεπιστήμια. Οι σχολές που διαθέτει είναι: Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Μαθηματικών και Στατιστικής και Αναλογιστικών- Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών.

Τι μπορείς να κάνεις στη Σάμο

Το Καρλόβασι είναι ένα σχετικά μικρό μέρος το οποίο το χειμώνα πλημμυρίζει από φοιτητές και παρέες που συχνάζουν στις ωραίες καφετέριες που διαθέτει. Εκτός από το Καρλόβασι όμως υπάρχουν και άλλα μέρη στα οποία κάποιος μπορεί να κάνει διαφορετικά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Για αυτούς που λατρεύουν τη ιστορία, αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες, στη Σάμο, την πατρίδα του Πυθαγόρα, υπάρχει η ομώνυμη σπηλιά, καθώς και η περιοχή που πήρε το όνομά του προς τιμήν του, το Πυθαγόρειο. Επίσης, υπάρχει και η περιοχή Ηραίον, όπου εκεί βρίσκεται ο μεγαλύτερος ναός της Ήρας στο Αιγαίο.

Από την άλλη πλευρά, εκτός από τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν στη Σάμο, θα εντυπωσιάσει τους φοιτητές και η φυσική ομορφιά του νησιού.  Είναι ένα νησί που συνδυάζει και βουνό και θάλασσα μαζί και δίνει πολλές επιλογές στους φοιτητές.

Ακόμα και τους χειμερινούς μήνες οι φοιτητές μπορούν να επισκεφτούν, εκτός από το Καρλόβασι, το Κοκκάρι για διασκέδαση και για τα όμορφα μαγαζιά που διαθέτει, το Πυθαγόρειο, τον Μαραθόκαμπο, και το Βαθύ. Όμως εκτός από τα παραπάνω η Σάμος φημίζεται για τα ξεχωριστά, παραδοσιακά χωριά της σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο κάποια από αυτά αλλά και για την θέα η οποία μπορεί να σου κόψει την ανάσα! Κάποια από αυτά είναι οι Μυτιληνιοί, ο Πλάτανος και οι Μανωλάτες.

Δραστηριότητες ενός φοιτητή στην Σάμο

Στην καθημερινότητα του ένας φοιτητής μπορεί να πάει στην βιβλιοθήκη της σχολής με αρκετά μεγάλη γκάμα βιβλίων και να ασχοληθεί με κάποια αθλητική δραστηριότητα καθώς λειτουργούν διάφορες ομάδες μέσω της σχολής όπως ποδόσφαιρο, βόλεϊ και μπάσκετ αλλά και ομάδες φωτογραφίας ή ραδιοφώνου.  

Τέλος, ένας φοιτητής θα μπορούσε να επισκεφτεί την Τουρκία αφού είναι αρκετά κοντά (περίπου 2 ώρες) αλλά και την Ικαρία (περίπου 1 ώρα) για να κάνει κάτι διαφορετικό και να γνωρίσει ένα άλλο μέρος.

Η φοιτητική ζωή όπως και να έχει είναι μια αξέχαστη εμπειρία την οποία αξίζει να την ζήσει κάθε παιδί!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!