Φοιτητική ζωή Κέρκυρα

Φοιτητική ζωή στην Κέρκυρα

της Ιωάννας Τζαναβάρη

Η Κέρκυρα αποτελεί ίσως ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου αλλά και της χώρας μας, με πολλές ευκαιρίες για νέους οι οποίοι ξεκινάνε τη φοιτητική τους ζωή. Η μεγάλη πολιτιστική σημασία του νησιού, καθώς και το διάχυτο καλλιτεχνικό πνεύμα του το καθιστούν μια ενδιαφέρουσα επιλογή τόσο για σπουδές, όσο και για κάθε είδους δραστηριότητα.

Φοιτητική ζωή στην Κέρκυρα: Οι σχολές

Στην Κέρκυρα φιλοξενείται ένας μεγάλος αριθμός τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, η Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής, η Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών, που ιδρύθηκαν το 2013. Τα τμήματα των προαναφερθέντων σχολών είναι τα εξής: Μουσικών Σπουδών, Πληροφορικής, Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Iστορίας, Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Το 2018 ιδρύθηκε και η Σχολή Οικονομικών Επιστημών, με το Τμήμα Τουρισμού να στεγάζεται στην Κέρκυρα.

Μουσεία και Αξιοθέατα

Αναμφισβήτητα, η εξέχουσα αρχιτεκτονική της Κέρκυρας και τα ιστορικά της μνημεία δεν θα πρέπει να μείνουν ανεξερεύνητα από έναν νέο φοιτητή. Το εντυπωσιακό Αχίλλειο, παλάτι χτισμένο από την αυτοκράτειρα Σίσσυ, το Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς και το Βυζαντινό Αγγελόκαστρο, με θέα το απέραντο Ιόνιο είναι μερικά από τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείς ως φοιτητής.

Φυσικά, από το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας δεν θα μπορούσαν να λείπουν αναρίθμητα φυσικά τοπία: η λίμνη Κορισσίων και οι καταρράκτες των Νυμφών είναι στις πρώτες επιλογές για εκδρομή – περίπατο από παρέες φοιτητών. Επιπλέον, η Πλατεία Σπανιάδα και το Φαληράκι είναι δύο από τα πιο πολυσύχναστα υπαίθρια μέρη του νησιού ιδίως τις καλοκαιρινές και ηλιόλουστες μέρες.

Δραστηριότητες για φοιτητές στο νησί της Κέρκυρας

Ένας φοιτητής στην Κέρκυρα εκτός από την ενασχόλησή του με τα μαθήματα της σχολής του, έχει την επιλογή να ασχοληθεί με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων αθλητικών και καλλιτεχνικών.

Η Κέρκυρα διατηρεί μακροχρόνια παράδοση στη μουσική και οι χορωδίες αποτελούν μέρος αυτής της παράδοσης. Η συμμετοχή σε μια χορωδία μοιάζει εύκολο στον νησί της Κέρκυρας σε αντίθεση με άλλες φοιτητικές πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα, ως γενέτειρα πόλη των Φιλαρμονικών δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή να μάθει μουσική ή/και το μουσικό όργανο που αγαπάει δωρεάν ή έναντι κάποιου συμβολικού ποσού.

Τέλος, η Κέρκυρα ως νησί που περιβάλλεται από θάλασσα, δίνει από μόνη της μία μοναδική ευκαιρία για εκμάθηση Ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης και Κωπηλασίας. Ο Ναυτικός Όμιλος Κέρκυρας και άλλοι αντίστοιχοι όμιλοι του νησιού λειτουργούν για αυτό το σκοπό.

Η Κέρκυρα είναι ένα μέρος που λατρεύει κανείς με την πρώτη ματιά και μια μοναδική πόλη με μεγάλο καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και φυσικό πλούτο που αξίζει να γνωρίσει κάθε παιδί.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!