Της Βάσως Γιαγλή *

Για 59η χρονιά διοργανώνεται η φοιτητική εβδομάδα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά με διευρυμένο χρόνο περίπου δύο μηνών παρόλο που λέγεται φοιτητική ”εβδομάδα”. Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ ξεκινά στις 1 Μαίου και ολοκληρώνεται στις 23 Ιουνίου, διάστημα κατά το οποίο μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν.

Για το μεγαλύτερο φοιτητικό φεστιβάλ εργάστηκαν εθελοντικά 235 φοιτητές και φοιτήτριες, διοργανώνοντας συνολικά 50 περίπου δράσεις, ανάμεσα στις οποίες πολλές θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, αθλητικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς, κυνήγι θησαυρού και πεζοπορίες. Επίσης, περιλαμβάνει εθελοντικές δράσεις όπως επίδειξη πρώτων βοηθειών, εθελοντική αιμοδοσία, εκδηλώσεις αφιερωμένες στους πρόσφυγες και παρουσιάσεις ερευνητικών προσπαθειών φοιτητών για νέες θεραπείες ασθενειών.

Η φοιτητική εβδομάδα είναι ένας θεσμός, πλέον, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που έχει δημιουργηθεί από νέους για νέους και με αυτόν τον τρόπο διατηρεί κάθε χρόνο την φρεσκάδα και τον νεανικό ενθουσιασμό της. αναφέρει ο κ. Βαρσακέλης, αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών.

* Η Βάσω Γιαγλή παρακολουθεί το Σεμινάριο Δημοσιογραφίας του Citycampus!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!