Φοιτητής και Χριστούγεννα

Από τη Νίκολα Παγκράτη

Και ποιος δεν περιμένει να ζήσει εκείνη τη στιγμή που το ξεροψημένο, ζουμερό μελομακάρονο και ο ζεστός, αμυγδαλωτός κουραμπιές δημιουργούν έναν παράδεισο γεύσεων μέσα στο στόμα σου. Εκείνη τη στιγμή που ακόμα και αν ο αριθμός Χριστουγεννιάτικων γλυκών όσο και αν μεγαλώσει, νιώθεις ότι ποτέ δεν αποτελεί αμαρτωλή πράξη για το στομάχι σου. Ποιός δεν περιμένει τους στολισμένους, φωτεινούς δρόμους που έχουν δέντρα γεμάτα κίτρινα φωτάκια, αυτά που κάνουν τα κλαδιά τους να φαντάζουν λουσμένα με χρυσάφι. Για ποιόν αυτή η γιορτή  η οποία συμβολίζει τη ζεστασιά, την αγάπη και τους δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους  δεν είναι μία σημαντική και ξεχωριστή περίοδος μέσα στο χρόνο;

Χριστούγεννα και χαρά παντού! Τα μαγαζιά γεμάτα προσφορές και Χριστουγεννιάτικα στολίδια, οι δρόμοι γεμάτοι κίνηση και οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο μέχρι πριν λίγο την Παραμονή! Όμορφες μέρες τις οποίες θέλουμε να περνάμε πλέον όχι μόνο με την οικογένειά μας αλλά και με τους ανθρώπους που αγαπάμε και έχουμε εμείς επιλέξει να είναι μέσα στη ζωή μας. Τους φίλους μας, τη σχέση μας, την παρέα μας και οτιδήποτε άλλο μας κάνει χαρούμενους. Είναι εκείνη η περίοδος μέσα στο έτος που αφήσαμε πίσω την δυσκολία της προσαρμογής στην φοιτητική μας ζωή και το νέο μας σπίτι, φίλους και παρέες που τελικά δεν θα μας συνόδευαν στο υπόλοιπο αυτής της συνήθως τετραετούς εμπειρίας μας και όλα αυτά που μας πλήγωσαν και θέλουμε να τα πάρει μαζί του ο χρόνος που θα φύγει.

Οι περισσότεροι φοιτητές αναπολούν στιγμές ζεστασιάς, άλλοι αναζητούν τον έρωτα και την στοργή μιας  σχέσης η οποία θα κρατήσει μέσα στα χρόνια, άλλοι δε αναμένουν εκείνη τη φιλία που θα τους δώσει δύναμη, θα τους εκτοξεύσει ψηλά και θα τους προσφέρει στιγμές ευτυχίας που ούτε μία σχέση δεν μπορεί να δώσει. Είναι όμως και εκείνοι που ακούς ότι αναζητούν χρόνο με την οικογένειά τους, λίγη προσοχή από τους γονείς τους και λίγη αγάπη από τους γύρω τους. Υπάρχουν και αυτοί οι μικροί μπόμπιρες, τα παιδιά που βλέπεις μέσα από τα μάτια τους την αναμονή για τα  Χριστούγεννα και την ανυπομονησία τους που εκείνος ο χοντρούλης με τα ροζ μαγουλάκια θα πάρει το μεγάλο σάκο με τα δώρα και θα τους φέρει αυτό που πολύ επιθυμούν. Σε αυτή τη φάση είναι και ο φοιτητής. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν θα ζητήσει ένα παιχνίδι άλλα έναν άνθρωπο, να περάσει κάποια μαθήματα, να βρει μία παρέα που θα τον αποδέχεται και θα τον κάνει ευτυχισμένο.

Έτσι λοιπόν θα ευχηθώ σε κάθε φοιτητή καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος. Αλλά θα του ευχηθώ να τα περάσει με ανθρώπους που αγαπάει και τον αγαπούν, γιατί η οικογένειά μας μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους αλλά η ευχή των γονιών μας είναι να είμαστε ολοκληρωμένοι. Και την πραγματική ολοκλήρωση θα μας την φέρουν οι άνθρωποι που εμείς θα επιλέξουμε να γίνουν η καινούρια οικογένειά μας. Οι φίλοι μας!

Καλή χρονιά σε όλους!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!