Φοιτητές σε εκκρεμότητα

Του Δημήτρη Σακελλαρίδη*

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ

Νέες επιπλοκές για τους φοιτητές που ζητούν μεταγραφή επιφυλλάσει το Υπ. Παιδείας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν πλήθος εγγράφων που να αποδεικνύουν την εγκυρότητα του αιτήματός τους. Μερικά από αυτά είναι:

1.Εκτυπωμένη έκδοση μετεγγραφής,

2.Βεβαίωση εγγραφής στο τμήμα προέλευσης,

3.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο,

4.Αντίγραφο εκκαθαριστικού του 2014,

5.Αν έχει αποβιώσει γονέας, ληξιαρχική πράξη θανάτου,

6.Πιστοποιητικό πολυτέκνων.

Η αλήθεια είναι πως το κράτος, με τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες φαίνεται να εμποδίζει παρά να βοηθά τους φοιτητές. Αυτό μάλιστα με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο.

Αισθάνεται κανείς ότι υπάρχει μία συνειδητή προσπάθεια επιβράδυνσης, ώστε να αποκλειστούν όσο περισσότεροι γίνεται. Όμως η οικονομική στενότητα πολλών σπουδαστών και των οικογενειών τους, τους αναγκάζει να επιδιώκουν τη μετεγγραφή ώστε να είναι κοντά στον τόπο καταγωγής τους. Γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να δωθεί ένα τέλος στην αγωνία των φοιτητών που περιμένουν την τελική απόφαση του υπουργείου. Μια απόφαση που μπορεί να επηρεάσει την υπόλοιπη ζωή τους.

Ο Δημήτρης Σακελλαρίδης παρακολουθεί το σεμινάριο Δημοσιογραφίας του Citycampus

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!