46ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2017 στο Ζάππειο

Tης Μαρίας Παπακοσμά

Για μια ακόμη χρονιά, από τις 1-17 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου υπό τη διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου. Το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Βιβλίο-Θέατρο-Κινηματογράφος» και διεξάγεται σε συνεργασία με πολλούς φορείς όπως την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν.

Εφόσον λοιπόν η συμβολή του θεάτρου και του κινηματογράφου υπήρξε σημαντική στην ανάδειξη και τον εμπλουτισμό μιας πλούσιας βιβλιογραφίας, το φεστιβάλ θα πλαισιώνουν και εκδηλώσεις από τους παραπάνω φορείς σχετικά με τις δύο αυτές μορφές τέχνης όπως:

«Η ΕΡΤ και η συμβολή της στο Βιβλίο, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο», εκδήλωση ΕΡΤ.

« -Τι διαβάζετε, Κύριε μου;

  – Λόγια, λόγια, λόγια……… », εκδήλωση Εθνικού Θεάτρου.

«Από τη σελίδα στη σκηνή και ο ρόλος ενός κρατικού θεάτρου σε μια εποχή αλλαγών», εκδήλωση Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

«Θέατρο Τέχνης – Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς τα τελευταία 30 χρόνια», εκδήλωση Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.

«Βιβλίο, Κινηματογράφος και κινηματογραφική εκπαίδευση».

Παράλληλα, στο πρόγραμμα του φεστιβάλ εκτός από διάφορα άλλα δρώμενα και εκδηλώσεις περιλαμβάνονται αφιερώματα στον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο: «Νίκος Καζαντζάκης. Θεατρικός, τηλεοπτικός, κινηματογραφικός» καθώς επίσης και ένα αφιέρωμα για το πέρασμα 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση και την σχέση της με το Βιβλίο με τίτλο: «Οκτωβριανή Επανάσταση, 100 χρόνια: Διαρκής έμπνευση για συγγραφείς και κινηματογραφιστές».

Τα εγκαίνια έχουν οριστεί για την 4η Σεπτεμβρίου στις 20.00 και οι ώρες λειτουργίας είναι οι εξής: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30, Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00 και Κυριακή: 10:30 – 15:00 & 18:00-22:30.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου ευελπιστεί ότι το φεστιβάλ θα καταφέρει να εκπληρώσει τον πνευματικό και πολιτιστικό του σκοπό με την συμμετοχή και την υποστήριξη των αναγνωστών. Ο κόσμος του βιβλίου είναι ανεκτίμητος και η γνώση ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος του ανθρώπου. Επομένως, αξίζει περνώντας από το κέντρο να επισκεφτούμε και να αφιερώσουμε λίγη ώρα στο φεστιβάλ. Ίσως ανακαλύψουμε έναν ανεκτίμητο θησαυρό. 

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!