Φεστιβάλ Αισχύλεια

Φεστιβάλ Αισχύλεια 2019

της Ευρυδίκης Μπακαλίδου

Ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ της ελληνικής επικράτειας είναι το Φεστιβάλ Αισχύλεια, το οποίο φέτος γιορτάζει τη 45η διοργάνωσή του με ένα πλούσιο πρόγραμμα. Η αυλαία ανοίγει στις 25 Αυγούστου σε ένα εγκαταλελειμμένο βιομηχανικό χώρο κοντά στη Παραλία της Ελευσίνας. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες θεατρικές παραστάσεις (κάποιες με ελεύθερη είσοδο), κινηματογραφικές βραδιές και φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπουν οι συναυλίες. Το φεστιβάλ ξεκινά στις 25 Αυγούστου και τελειώνει στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ας πάμε, όμως, λίγο πίσω για να μάθουμε διάφορες πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω φεστιβάλ. Αρχικά, πήρε το όνομά του από τον δραματουργό Αισχύλο, ο οποίος καταγόταν από την περιοχή της Ελευσίνας. Πρώτη φορά που τελέστηκε  το φεστιβάλ ήταν το 1975, ένα χρόνο μετά την μαύρη επταετία.

Πρόγραμμα Αυγούστου

Κάτω, λοιπόν, από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό οι βραδιές μας θα γεμίσουν με μουσική και εικόνες. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 25 Αυγούστου με την στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου, με βασική ερμηνεύτρια την Αργυρώ Καπαρού και τους Άγγελο Παπαδημητρίου και Σταύρο Σιόλα.

Στις 27 Αυγούστου έχουμε την θεατρική παράσταση «Αλαντίν» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαϊτη. Το φεστιβάλ, συνεπώς, δίνει τη δυνατότητα σε ανερχόμενα ταλέντα να παρουσιάσουν ένα μέρος της δουλείας τους για να τους γνωρίσει ο κόσμος. Η είσοδος στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στα πλαίσια της περιοδείας της, μια στάση στην Ελευσίνα θα κάνει και η Ελεονώρα Ζουγανέλη, μαζί με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο. Στις 11 Σεπτεμβρίου, θα μας πει ότι «Κάπου  σε έχω ξαναδεί» καθώς αυτό είναι ο τίτλος της περιοδείας της. Έτσι, λοιπόν, θα γίνουμε όλοι ένα, για να τραγουδήσουμε αγαπημένα μας τραγούδια.

Κινηματογράφος

Εκτός από τα μουσικά και θεατρικά δρώμενα στο φεστιβάλ Αισχύλεια θα υπάρχουν και κινηματογραφικές βραδιές στις οποίες θα προβάλλονται ταινίες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, καθώς και ταινίες μικρού μήκους. Οι ταινίες θα προβάλλονται σ’ ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό, δίπλα στην παραλία της Ελευσίνας. Η είσοδος είναι 5 Ευρώ.

29.8 «Ακίνητο ποτάμι» σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή

31.8 «1968» σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη

5.9 «The waiter» σκηνοθεσία Στιβ Κρικρή

10.9  «Η Ευνοούμενη» σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου

12.9  Προβολή ταινιών μικρού μήκους

«Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» σκηνοθεσία Βασίλη Κεκάτου

«Όλα για όλα» σκηνοθεσία Μαρίνου Σκλαβουνάκη

«Χρυσόψαρο» σκηνοθεσία Γιώργου Αγγελόπουλου

Είσοδος Ελεύθερη

17.9  «Η δουλειά της» σκηνοθεσία Νίκου Λαμπότ.

Η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε να συμπεριλάβουμε όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος, γι’ αυτό και αναφέραμε μερικές από αυτές ενδεικτικά. Υπάρχουν πολλές ακόμα εκδηλώσεις για όλα τα γούστα, και μερικές από αυτές με ελεύθερη είσοδο.

Εισιτήρια 

Θέατρο-Μουσική: Γενική είσοδος: 12€, μειωμένο: 5€. Υπάρχει η δυνατότητα όποιος θέλει να βγάλει κάρτα διαρκείας: ομαδική (έως 4 άτομα) 120€, ατομική 40€, μειωμένη 30€. Κινηματογράφος: Γενική είσοδος: 5€.

Για την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ πατήστε εδώ!Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!