υποτροφίες University of Birmingham

Υποτροφίες στη Νεοελληνική λογοτεχνία στο University of Birmingham

της Ευανθίας Νικολάου

Πως θα σου φαινόταν αν είχες την ευκαιρία να ζήσεις φοιτητικές στιγμές στο εξωτερικό; Να μείνεις και να σπουδάσεις για ένα διάστημα στη Μεγάλη Βρετανία; Το University of Birmingham σου δίνει τώρα τη δυνατότητα να ζήσεις αυτό το όνειρο με υποτροφίες. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να υποβάλεις την αίτηση σου για υποτροφία στο παρακάτω πρόγραμμα, εφόσον, βέβαια, πληροίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις.υποτροφίες στη Νεολληνική Λογοτεχνία

Το University of Birmingham ανακοίνωσε την προσφορά του σε τρεις (3) φοιτητές για παρακολούθηση μεταπτυχιακών σπουδών πλήρους φοίτησης (MA by Research ή PhD) στον τομέα της Νεοελληνικής, αλλά και Κυπριακής, λογοτεχνίας, γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού. Η προσφορά αυτή δίνεται, βέβαια, κατόπιν χορηγίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, γεγονός που δε θα έπρεπε να παραλειφθεί.

Βασικά σημεία

  • Όπως προαναφέρθηκε, οι υποτροφίες που προσφέρονται αφορούν τρεις (3) φοιτητές σε αριθμό.
  • Καλύπτουν τα έξοδα ενός χρόνου και ίσως συνεχιστεί η κάλυψη με την προϋπόθεση να υπάρξει ικανοποιητική πρόοδος. Τα έξοδα διαμονής δεν καλύπτονται.
  • Απαραίτητη είναι η αποστολή αίτησης για σπουδές πριν την αίτηση για χρηματοδότηση (όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο).
  • Για αιτήσεις μεταπτυχιακών σπουδών είναι απαραίτητη η κατοχή πτυχίου σχετικού τομέα σπουδών, ενώ για αιτήσεις διδακτορικού διπλώματος θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ή να ολοκληρώνοναι οι μεταπτυχιακές σπουδές, σε σχετικό τομέα σπουδών επίσης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Ιουνίου 2018, 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Υποχρεούσαι να στείλεις αίτηση για χρηματοδότηση μαζί με τα απαραίτητα αρχεία (μια λεπτομερή πρόταση έρευνας, δύο πηγές και ένα σημείωμα προσόντων), αφου έχεις ολοκληρώσει την αίτηση σπουδών, σε αυτήν την διεύθυνση.

Link για να κατεβάσεις την αίτηση.

Επικοινωνία: calpg-research@contacts.bham.ac.uk

Τέλος, υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος είναι ο Professor Dimitris Tziovas. Συνεπώς, οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί του στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: d.p.tziovas@bham.ac.uk (για ερευνητικά θέματα στα οποία υπάρχει επίβλεψη).

Καλή τύχη και καλές σπουδές!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!