Υποτροφίες STUDIUM: Νέο πρόγραμμα για ερευνητές

Της Τένιας Άνθη

Είσαι φοιτητής με μεταδιδακτορική εμπειρία; Θα ήθελες να συμμετέχεις σε έρευνα στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορείς να βρεις αυτό που σου ταιριάζει; Ίσως το Studium να είναι το πρόγραμμα που έψαχνες πραγματικά!

Με λίγα λόγια:

Το Studium ξεκίνησε το 1996 στην περιοχή Centre-Val de Loire της Γαλλίας και εντάσσεται στην κατηγορία Institute for Advanced Studies. Με βάση την ευρύτερη αξιοποίηση, η ενασχόληση με την έρευνα στοχεύει στην ενίσχυση των διεθνών σχέσεων με την επίτευξη νέων συνεργασιών.

Τι παρέχουν οι υποτροφίες στους ερευνητές;

Προσφέρονται λοιπόν 12μηνες υποτροφίες που αγγίζουν την έρευνα σε όλα τα επίπεδα θεματολογίας. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η πενταετής μεταδιδακτορική εμπειρία! Συγκεκριμένα, στην υποτροφία συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά ο μισθός του ερευνητή, η διαμονή του αλλά και οι υποχρεωτικές εισφορές για ένα χρόνο. Ακόμη αναλαμβάνεται η διαχείριση για όλα τα διοικητικά ζητήματα που αφορούν την υποδοχή του ερευνητή και της οικογένειάς του. Επιπλέον, χορηγείται ένα κονδύλιο για την οργάνωση ενός διήμερου ή τριήμερου διεθνούς συνεδρίου.

Πού μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις και μέχρι πότε;

Το πρόγραμμα κάθε χρόνο βγάζει αιτήσεις όπου προσκαλεί τους ερευνητές να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα. Φέτος όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος έχετε προθεσμία μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2017.

Αν θες λοιπόν να συμμετέχεις σε αυτό το πρωτόγνωρο πρόγραμμα που θα σε γεμίσει γνώσεις και εμπειρίες αποτελώντας παράλληλα μια δυνατή προσθήκη στο βιογραφικό σου σημείωμα, μπες στη σχετική ιστοσελίδα.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!