Υποτροφίες Humanity in action με την υποστήριξη του Stavros Niarchos Foundation

της Ελίζας Σακκά

Ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός Humanity in Action με την υποστήριξη του Stavros Niarchos Foundation προκηρύσσει υποτροφίες για προγράμματα στο εξωτερικό. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε Έλληνες υπηκόους και σε όσους έχουν γεννηθεί ή/και μεγαλώσει την Ελλάδα.

Περιγραφή

Το πρόγραμμα υποτροφιών Humanity in action ενώνει νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να εξερευνήσουν το παρελθόν και την ιστορία των διακρίσεων, αλλά και να επεξεργαστούν ζητήματα που επηρεάζουν τις μειονότητες σήμερα. Αντικείμενο και στόχος του προγράμματος είναι να αναζητηθούν οι κοινωνικές και πολιτικές ρίζες των διακρίσεων, αλλά και να συζητηθούν ενδεχόμενες λύσεις και βιώσιμες λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες την ευθύνη να συμβάλλουν στην προστασία των μειονοτήτων και να προωθήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στις κοινότητές τους και σε όλον τον κόσμο.

Προγράμματα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: 1)Ευρώπη:8 Ιουνίου-8 Ιουλίου υποτροφίες για Άμστερνταμ, Βερολίνο, Κοπεγχάγη, Βαρσοβία, 2)ΗΠΑ:για τους Έλληνες συμμετέχοντες το πρόγραμμα αρχίζει με το 9ο Διεθνές Συνέδριο στο Στρασβούργο από 5 μέχρι 8 Ιουλίου και το πρόγραμμα στις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί από 5 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου στην Ατλάντα και στο Ντιτρόιτ.

Κριτήρια

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές, πρόσφατους αποφοίτους και νέους επαγγελματίες με ελληνική υπηκοότητα ή που έχουν γεννηθεί ή/και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Οι αιτούντες πρέπει να έχουν διευρυμένους πνευματικούς ορίζοντες, να έχουν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, να είναι πρόθυμοι να αναλάβουν κοινωνικές ευθύνες και να είναι αφοσιωμένοι στην προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του πλουραλισμού, της διαφορετικότητας και της ενεργής συμμετοχής στην κοινωνική ζωή.

Υποχρεώσεις

Η διάρκεια του προγράμματος είναι ένας μήνας. Πριν από το πρόγραμμα, οι επιλεχθέντες θα πρέπει να προετοιμαστούν μέσω της ανάγνωσης συγκεκριμένου υλικού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος απαιτείται πλήρης αφοσίωση. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν ένα Action project στην κοινότητά τους ή κάπου αλλού.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι στις 18 Φεβρουαρίου 2018, 11:59 μ.μ CET.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος https://www.humanityinaction.org/pages/314-call-for-applications

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!