υποτροφίες στον προγραμματισμό

Υποτροφίες στον Προγραμματισμό από το ALBA Graduate Business School

του Κωνσταντίνου Κουντουριώτη

Το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για την 8η Ακαδημαϊκή Σειρά του Προγράμματος MSc in International Business and Management. Το πρόγραμμα ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2018. Προκηρύσσονται υποτροφίες μερικής έως και πλήρους κάλυψης των διδάκτρων, ανάλογα με την ακαδημαϊκή επίδοση. Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά απόφοιτους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως αναφέρονται στα κριτήρια επιλογής.

Το πρόγραμμα MSc in International Business & Management:

 • Εξοπλίζει τους νέους πτυχιούχους (οποιασδήποτε ειδικότητας με, ή χωρίς, προϋπηρεσία) με όλα όσα θα χρειαστούν για τη διαχείριση επιχειρηματικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει είτε μια πολυεθνική, είτε μια ταχέως αναπτυσσόμενη μικρή εταιρεία
 • Η βιωματική μάθηση, Internship Path – Career Development course, εξασφαλίζει μια μοναδική εκπαιδευτική και εργασιακή εμπειρία και συμβάλει στην απορρόφηση των αποφοίτων του προγράμματος από την αγορά εργασίας
 • Είναι διάρκειας 12 ή 14 μηνών και τα μαθήματα θα διεξάγονται τις απογευματινές ώρες στην αγγλική γλώσσα

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2018 (30/06/2018). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες και τα κριτήρια που απαιτούνται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Αναστασία Μπέλου, τηλ.: 210 8964531 (εσωτ. 2220), e-mail: mscIBManagement@alba.acg.edu . Πληροφορίες για το Πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιγράφονται παρακάτω:

Κριτήρια Επιλογής

 • Πτυχίο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
 • Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας
 • Ακαδημαϊκή επίδοση

Δικαιολογητικά

 • Αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένων δύο πρόσφατων έγχρωμων φωτογραφιών
 • Αίτηση για υποτροφία
 • Δύο συστατικές επιστολές
 • Επικυρωμένα αντίγραφα αναλυτικής βαθμολογίας και επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου (από προπτυχιακές ή και μεταπτυχιακές σπουδές αν υπάρχουν)
 • Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποίησης γνώσης της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου Proficiency (συγκεκριμένα Proficiency of Cambridge or Proficiency of Michigan or MSU-CELP Michigan State University Certificate of English Language Proficiency) ή TOEFL (ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία: 100) ή IELTS (ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία: 7.0) εκτός εάν οι προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές έχουν γίνει σε αγγλόφωνο πανεπιστήμιο
 • Τρεις εκθέσεις
 • Αποδεικτικό κατάθεσης του μη επιστρέψιμου Application Fee (€60). Για την καταβολή του μη επιστρέψιμου Application Fee, θα πρέπει να υποβληθεί η συμπληρωμένη ακαδημαϊκή αίτηση, έτσι ώστε να εκδοθεί και να αποσταλεί το μοναδικό BANKING ID NUMBER μέσω email.

Όλοι οι υποψήφιοι θα κληθούν να περάσουν από μία προσωπική συνέντευξη.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!