Υποτροφίες ΝΕΟΝ για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

Της Όλγας Συμεωνίδου

Ο ΝΕΟΝ υποστηρίζει ιδιώτες και οργανισμούς στην υλοποίηση των σχεδίων τους, την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και τη συνέχιση των σπουδών τους. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι υπόκεινται στα ίδια κριτήρια.

Οι υποτροφίες που παρέχει για άλλη μια φορά ο ΝΕΟΝ απευθύνονται σε νέους δημιουργούς και σπουδαστές και αφορούν:

1) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (Master)

Γίνονται δεκτές αιτήσεις για τους τομείς

α) Ιστορία της Τέχνης,

β) Επιμελητικές Σπουδές (Curatorial Studies) και

γ) Εκπόνηση MFA (Master of Fine Arts)

Θα δοθούν συνολικά οχτώ (8) υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές Εξωτερικού (Master) αξίας €10.000

2) ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (Ph.D.)

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ χορηγεί υποτροφίες για ολοκλήρωση σπουδών Διδακτορικού επιπέδου σε νέους δημιουργούς και σπουδαστές που αφορούν:

α) στην Ιστορία της Τέχνης / Φιλοσοφία της Τέχνης

β) στις Επιμελητικές Σπουδές (Curatorial Studies)

Θα δοθούν δύο (2) υποτροφίες των €10.000 η κάθε μία για ταξίδια και επιτόπια έρευνα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και για τις δύο κατηγορίες υποτροφιών είναι ως τις 28 Απριλίου 2017.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 31 Μαΐου 2017.

Αν υπάρχουν ερωτήσεις για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το κείμενο της προκήρυξης καθώς και το έντυπο Συχνών Ερωτήσεων.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω  e-mail στο grants@neon.org.gr

Δεν δίνονται διευκρινίσεις τηλεφωνικά.

Λίγα λόγια για τον ΝΕΟΝ:

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ ιδρύθηκε το 2013 από το συλλέκτη και επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλο και αποσκοπεί στο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με το σύγχρονο πολιτισμό αναδεικνύοντας τη δυνατότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας να αφυπνίσει, να συγκινήσει, να παρακινήσει. Συγχρόνως, επιδιώκει να συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης και της καθημερινότητας του πολίτη. Ο ΝΕΟΝ δεν περιορίζεται σε ένα μόνον χώρο. Έδρα του είναι ολόκληρη η πόλη, το ευρύτερο αστικό περιβάλλον. Είναι ένας ζωντανός και ενεργός συνομιλητής με την κοινωνία, τους θεσμούς και το κοινό. Μέσω της τέχνης και των σύγχρονων ιδεών, ο ΝΕΟΝ θέλει να κεντρίσει τις ατομικές συνειδήσεις και ταυτόχρονα να χρησιμεύσει ως ένα όχημα συλλογικής συνείδησης. Ο ΝΕΟΝ επιδιώκει να αναδείξει τον πολιτισμό ως βασικό μοχλό προόδου και ανάπτυξης.

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης για τα Μεταπτυχιακά δες την προκήρυξη εδώ:  http://neon.org.gr/wp-content/uploads/2016/02/masters-2017-GR.pdf.

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης για τα Διδακτορικά δες την προκήρυξη εδώ:  http://neon.org.gr/wp-content/uploads/2017/03/phd-2017.pdf.

Συχνές ερωτήσεις: neon.org.gr/wp-content/uploads/2016/02/FAQ_2017-GR.pdf.

Το site του NEON: neon.org.gr/gr/.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!