Υποτροφίες της Google για φοιτητές με αναπηρίες για το 2021

της Γιολάντας Τσαβδάρη

Οι υποτροφίες της Google αφορούν φοιτητές με ειδικές ανάγκες και καλύπτει τομείς όπως την επιστήμη των υπολογιστών, των μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, της πληροφορικής και σχετικά πεδία σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και του Ισραήλ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Δεκεμβρίου 2020

 Κάθε υπότροφος θα έχει την ευκαιρία να δεχθεί μια υποτροφία των 7.000 ευρώ για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021. Η υποτροφία βασίζεται στο εκπαιδευτικό υπόβαθρο του κάθε υποψήφιου, στις ηγετικές του ικανότητες και στη δυναμικότητά του, αλλά και στο πάθος του για την επιστήμη των υπολογιστών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

Διαδικασία αίτησης

Οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση online η οποία θα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Γενικές πληροφορίες για τον υποψήφιο
  • Βιογραφικό σημείωμα
  • Ακαδημαϊκές μεταγραφές από το τωρινό ή από προηγούμενα πανεπιστήμια
  • Συστατική επιστολή από κάποιο καθηγητή, διευθυντή ή επιβλέποντα.
  • Απαντήσεις στις ερωτήσεις που βρίσκονται εδώ.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση μέσω του site Employ Ability. Δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν αιτήσεις απευθείας μέσω google.

Επιπλέον θα ήταν καλό για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη διαδικασία της αίτησης να επικοινωνήσετε με το Employ Ability, στο googlescholarship@employ-ability.org.uk

Παραδείγματα αιτήσεων μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Επιπλέον πληροφορίες

Στο παρακάτω link μπορείς να βρεις πληροφορίες για να εμπλουτίσεις με τον κατάλληλο τρόπο και τις κατάλληλες πληροφορίες την αίτηση σου. Επιπλέον μπορείς να αποσπάσεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το τί ακριβώς ψάχνει η google, για το πότε θα ελεγχθούν οι αιτήσεις καθώς και να εντοπίσεις απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις που γίνονται και αφορούν τη διαδικασία της αίτησης. Οι βοηθητικές πληροφορίες δίνονται από μία ομάδα πρώην υπότροφων οι οποίοι πλέον εργάζονται στην google, αλλά και από κάποιους κριτές που ελέγχουν την ομάδα. Όλα αυτά θα τα βρεις εδώ.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!