περιβαλλοντική εκπαίδευση

Χρηματοδοτούμενες υποτροφίες και ευκαιρίες για πρακτική άσκηση όλο τον χρόνο

της Γιάννας Αναγνώστου

Θέλεις να κάνεις αίτηση για υποτροφία αλλά δε βρίσκεις χρόνο; Υπάρχουν ορισμένες ευκαιρίες για υποτροφίες και πρακτική άσκηση που αποδέχονται αιτήσεις όλο το χρόνο. Οι παρακάτω υποτροφίες/πρακτικές είναι πλήρους φοίτησης για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές. Όλα τα έξοδα είναι πληρωμένα (αεροπορικά εισιτήρια, γεύματα, κατάλυμα, μηνιαίο εισόδημα) και μπορείς να κάνεις αίτηση από οποιαδήποτε χώρα, οποιαδήποτε στιγμή του έτους.

Υποτροφία Πανεπιστημίου Σύδνεϋ, Αυστραλία

Η Αυστραλία γίνεται πρωτοστάτης και είναι η πρώτη χώρα που επιτρέπει την είσοδο σε διεθνείς φοιτητές, μετά την πανδημία του COVID-19. Το πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ προσφέρει πλήρη μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα καθώς και οικονομική κάλυψη (δίδακτρα, στέγαση, εισόδημα, αεροπορικό εισιτήριο).

Υποτροφία Πανεπιστημίου Deakin, Αυστραλία

Το πανεπιστήμιο Deakin είναι δημόσιο και βρίσκεται στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας. Προσφέρει πλήρη μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, καθώς και οικονομική κάλυψη. Σχεδόν όλα τα ακαδημαϊκά επίπεδα είναι διαθέσιμα. Η διάρκεια φοίτησης είναι 2 χρόνια για τα μεταπτυχιακά και 4 για τα διδακτορικά.

Υποτρφία Πανεπιστημίου King Abdulaziz, Σαουδική Αραβία 2021

Το πανεπιστήμιο King Abdulaziz, στη Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει και προσφέρει πλήρεις υποτροφίες για πτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, καθώς και πλήρη οικονομική κάλυψη. Το πανεπιστημιακό ίδρυμα έχει ανανεώσει την ιστοσελίδα του και οι αιτήσεις παραμένουν ανοιχτές. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και άντρες και γυναίκες.

Πρόγραμμα Πρακτικής Πανεπιστημίου King Abdullah, Σαουδική Αραβία

Το πανεπιστήμιο King Abdullah Επιστημών και Τεχνολογίας, επιλέγει κάθε χρόνο 130 φοιτητές για το πρόγραμμα πρακτικής του, με πλήρη οικονομική κάλυψη. Όλοι οι πτυχιούχοι ή/και μεταπτυχιακών σπουδών φοιτητές ή οι εγγεγραμμένοι φοιτητές μπορούν να κάνουν αίτηση. Δικαίωμα αίτησης έχουν και οι άνδρες και οι γυναίκες.

100.000 υποτροφίες από την Google

H Google προσφέρει 100.000 υποτροφίες μέσω του Coursera. Αυτό σημαίνει πως δε χρειάζεται να ανησυχείς για ταξίδια και έξοδα, αφού πρόκειται για online μαθήματα, τα οποία θα πραγματοποιούνται σε διάστημα 3 έως 6 μηνών. Τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά είναι ισάξια με άλλα πτυχία τετραετούς φοίτησης, όπως υποστηρίζει η Google.

Πρόγραμμα Πρακτικής Unicef 2021

Η UNICEF συνεργάζεται με πάνω από 190 χώρες και τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιακούς, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές από όλο τον κόσμο. Όλα τα έξοδα καλύπτονται από το πρόγραμμα πρακτικής, το οποίο συνήθως διαρκεί 6 με 26 εβδομάδες.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!