Υποτροφίες για φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

της Αθηνάς Πολατσίδου

Στο πλαίσιο της υποτροφίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Ιατρικής)  και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, το οποίο βρίσκεται στις ΗΠΑ, δίνεται υποτροφία με σκοπό την έρευνα αλλά και την κλινική άσκηση. Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να λάβει μέρος στη διαδικασία μπορεί να είναι προπτυχιακός (από το 5ο έτος των σπουδών του και πάνω),  μεταπτυχιακός ή ακόμα και υποψήφιος διδάκτορας.

Προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η αίτηση πρέπει προηγουμένως να υπάρχει επικοινωνία με συγκεκριμένη κλινική ή εργαστήριο του Πανεπιστημίου, για να μπορέσει να γίνει δεκτή. Το χρονικό διάστημα αυτής της ανταλλαγής ορίζεται ως εξής: clinical elective από 4 έως 4 ½ εβδομάδες, ενώ  research elective 9 εβδομάδες. Η χρηματοδότηση που δίνεται ανέρχεται για clinical elective στα 4.000 ευρώ το άτομα και για research elective στα 2.000 ευρώ το άτομο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών τα παρακάτω δικαιολογητικά μέχρι τις 31 Μαΐου 2018 :

  1. Aίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα
  2. Μια σύντομη έκθεση που η έκταση της να μην ξεπερνάει μια σελίδα Α4, αναγράφοντας τους λόγους συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, το διάστημα που επιθυμούν να μετακινηθούν, καθώς και το αν έχουν τη δυνατότητα να συντηρηθούν οι ίδιοι χωρίς τη βοήθεια του προγράμματος.
  3. Ένα αντίγραφο επικοινωνίας με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins
  4. Αναλυτική βαθμολογία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών
  5. Βιογραφικό σημείωμα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας
  6. Πιστοποιητικό γνώσης αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο τουλάχιστον B2
  7. Συστατική επιστολή από ένα μέλος ΔΕΠ του τμήματος

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η τελική έγκριση των υποτροφιών θα γίνει μόνο όταν εγκριθούν οι υποψήφιοι από το Πανεπιστήμιο Hopkins.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!