Υποτροφίες για Σπουδές στη Ζυρίχη: “Zürich Heart: The Heart of Tomorrow”

της Αδαμαντίας Κωνσταντάρα                                         

Το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διεξάγουν τη δεύτερη φάση του προγράμματος υποτροφιών: “Zürich Heart: The Heart of Tomorrow”, με σκοπό την επιλογή πέντε Ελλήνων διδακτορικών φοιτητών

Σκοπός του ερευνητικού προγράμματος

Το πρόγραμμα:  “Zürich Heart: The Heart of Tomorrow” έχει ως απώτερο στόχο την κατασκευή εξειδικευμένων τεχνολογικών μηχανημάτων, τα οποία θα δώσουν τη λύση στα σύγχρονα καρδιακά προβλήματα των ανθρώπων της Δυτικής κοινωνίας.

Οι επιστημονικοί στόχοι

Το “Zürich Heart: The Heart of Tomorrow” αποβλέπει στη βελτίωση και στην εξέλιξη των σύγχρονων συσκευών υποβοήθησης των ασθενών με καρδιακά προβλήματα, προκειμένου να τελειοποιήσει τα συστήματα τόσο των εσωτερικών μηχανισμών όσο και τις ιδιότητες  της εξωτερικής τους επιφάνειας μιμούμενες τους ανθρώπινους ιστούς.

Tαυτόχρονα προωθεί τα «Εναλλακτικά» συστήματα τεχνολογικών κατασκευών, όπως τη δημιουργία νέων καρδιακών βαλβίδων με τη δυνατότητα αναγέννησης, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο την καρδιά ικανή να χτυπά σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Συνολικά θα συγκροτηθούν 20 ερευνητικές ομάδες, αποτελούμενες από 75 επιστήμονες, για να υλοποιήσουν το ελπιδοφόρο αυτό ιατρικό προγράμμα.

Το αντικείμενο των διαθέσιμων θέσεων

  • Antithrombotic and/or microengineered  surfaces (Αντιθρομβωτικές και/ή μικρομηχανικές επιφάνειες) με υπεύθυνο της ερευνητικής ομάδας τον Prof. Dimos Poulikakos.
  • Intervening layers with optimized biomechanical response (Παρεμβολή στρωμάτων με βελτιστοποιημένη βιομηχανική απόκριση) με υπέυθυνο της ερευνητικής ομάδας τον  Prof. Edoardo Mazza.
  • Hemocompatible blood propulsion (Aιμοσυμβατή προώθηση αίματος) με υπεύθυνο της ερευνητικής ομάδας τον Prof. Vartan Kurtcuoglu.
  • Additive Manufacturing (Παραγωγή προσθέτων) με υπεύθυνο της ερευνητικής ομάδας τον Prof. Mirko Meboldt.
  • Physiological control of pump actuation (Φυσιολογικός έλεγχος της ενεργοποίησης της αντλίας) με υπεύθυνο της ερευνητικής ομάδας τον Prof. Christofer Hierold.

Διαδικασία επιλογής

Η επιλογή των ερευνητών θα πραγματοποιηθεί από το University of Zürich (UZH) και το Swiss Federal Institute of Technology Zürich (ETH), ενώ το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν ευθύνεται για την διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 31 Μαΐου του 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:

https://www.snf.org/el/dorees/apodektes/h/hochschulmedizin-zurich-university-of-zurich/programma-ypotrofion/

http://www.hochschulmedizin.uzh.ch/de/projekte/zurichheart/projekt-details/alternativesystems.html

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!