Υποτροφίες Vrika

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων VRIκα! για το έτος 2014-15 ξεκίνησε τη Δευτέρα 10/02/2014 και θα διαρκέσει έως τη 30/05/2014. Φέτος, 6 γαλλικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (EAC, EDHEC, EURECOM, IÉSEG, La Rochelle Buisiness School και Telecom Sud Paris) συμμετέχουν στο πρόγραμμα προσφέροντας μειωμένα δίδακτρα για συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών.

Το ερευνητικό κέντρο INRIA Sophia-Antipolis, σε συνεργασία με την Πρεσβεία, συγχρηματοδοτεί για δεύτερη συνεχή χρονιά δύο υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα στην Επιστήμη της πληροφορικής.

Η διαδικασία των υποψηφιοτήτων για άλλες υποτροφίες θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου.

Τύποι Υποτροφιών

Προσφέρονται διαφορετικοί τύποι υποτροφιών :

Υποτροφίες της Γαλλικής Πρεσβείας, για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών 2ου επιπέδου (Μaster 2), σε όλα τα επιστημονικά πεδία, οι οποίες περιλαμβάνουν, στους υποψηφίους που θα επιλεγούν, ένα μηνιαίο επίδομα και την ιδιότητα του υποτρόφου της γαλλικής κυβέρνησης και τις παροχές που προβλέπονται για τους δικαιούχους, ιδιαίτερα όσον αφορά τη στέγαση και τις παροχές κοινωνικής ασφάλισης.

Υποτροφίες που χορηγούνται από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν ένα μηνιαίο επίδομα στους υποψηφίους που επιλέγουν.

Υποτροφίες από συνεργαζόμενα γαλλικά ιδρύματα. Χορηγούνται για προγράμματα σπουδών που αφορούν συγκεκριμένους τομείς ή/και συγκεκριμένα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Οι υποτροφίες μπορεί, κατά περίπτωση, να περιλαμβάνουν μηνιαία επιχορήγηση ή/και μείωση των διδάκτρων.

Η αίτηση για υποτροφία πραγματοποιείται παράλληλα με την αίτηση στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατοχύρωση της υποτροφίας είναι να είστε αποδεκτοί από ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης. Απαιτείται λοιπόν να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες με τα γαλλικά ιδρύματα της επιλογής σας.

Πληροφορίες

Για όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με τα διαφορετικά είδη υποτροφιών και τη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην καρτέλα « Σπουδές στη Γαλλία »:

http://ifg.gr/index.php/fr/etudes-en-france/bourses-vrika

Για περισσότερες πληροφορίες, οι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: vrika@ifa.gr.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!