Υποτροφίες “Κληροδοτήματος Γερασίμου Λύχνου”

της Δέσποινας Μέγγιου

Λίγα λόγια για τον φορέα

Το «Κληροδότημα Γερασίμου Λύχνου», διοικείται από το ανάλογο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Σ.Η.Ε.Α.). Η ΕΣΗΕΑ, όντας αρμόδια να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες των αείμνηστων δημοσιογράφων Γεράσιμου Λύχνου και Αικατερίνης Βιδάλη, προσφέρει την ευκαιρία σε νέους υποψήφιους δημοσιογράφους να λάβουν την μόρφωση που επιθυμούν. Έπειτα από έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών, το ίδρυμα προκηρύσσει τις υποτροφίες, τα έξοδα των οποίων καλύπτονται από τα εισοδήματα της διαχείρισης της περιουσίας των διαθετών.

Υποτροφίες

Έτσι, εν όψει της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους, το κληροδότημα Γεράσιμου Λυχνού προκηρύσσει πέντε νέες υποτροφίες. Πιο συγκεκριμένα, οι υποτροφίες αυτές απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να επιμορφωθεί η να μετεκπαιδευτεί σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας η και σε ισότιμη αναγνωρισμένη Δημοσιογραφική σχολή του εξωτερικού. Απώτερος στόχος των ευκαιριών αυτών, είναι η γαλούχηση των σπουδαστών με τα κατάλληλα εφόδια. Η επιμόρφωση αυτή τους αποφέρει την ανάλογη καταξίωση ως επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Όσο αφορά τις υποτροφίες, η διάρκεια τους ορίζεται σε δώδεκα μήνες και το ποσό που καλύπτεται είναι της τάξεως των 900 € μηνιαίως.  Επιπλέον, η υποτροφία περιλαμβάνει και τα έξοδα μεταφοράς κατά την έναρξη και λήξη των σπουδών. Η χορήγηση της υποτροφίας καθορίζεται από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του εκάστοτε ιδρύματος.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

  • Ελληνική υπηκοότητα.
  • Ηλικία μέχρι σαράντα (40) ετών (ημερομηνία συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας θεωρείται η 31 Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης του διαγωνισμού).
  • Λευκό ποινικό μητρώο.
  • Ολοκλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων η νόμιμης απαλλαγής η αναστολής κατάταξης.
  • Απολυτήριο Λυκείου η το αντίστοιχο απολυτήριο αναγνωρισμένης από το Ελληνικό Κράτος σχολής.
  • Να έχουν γίνει δεκτοί από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στο οποίο πρόκειται να φοιτήσουν.
  • Άριστη γνώση της γλώσσας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της οποίας θα φοιτήσει ο υπότροφος.
  • Συνεχή επαγγελματική δημοσιογραφική απασχόληση, τουλάχιστον τριών (3) ετών, σε ημερήσιες εφημερίδες ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, Πρακτορείο Ειδήσεων).
  • Να μην έχουν επιλεχθεί ως υπότροφοι από το «Κληροδότημα Γερασίμου Λύχνου» ή από το «Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών» (Ι.Κ.Υ.) ή από οποιοδήποτε άλλο Ίδρυμα.

Υποροφίες

Περαιτέρω πληροφορίες

Οι υποψήφιοι καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να υποβάλουν τις ανάλογες αιτήσεις συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 στη Γραμματεία του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κληροδοτήματος Γερασίμου Λύχνου». Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10 π.μ., στα Γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α., οδός Ακαδημίας αριθμός 20.

Για επιπλέον πληροφορίες πατήστε εδώ.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!