Υποτροφίες από την Γαλλική Σχολή Αθηνών

της Γιώτας Γεροντίδου

Η Γαλλική Σχολή Αθηνών ιδρύθηκε το 1846 και αποτελεί την πρώτη αρχαιολογική σχολή της Αθήνας, με βασικότερο σκοπό την μελέτη του μεσογειακού και βαλκανικού περιβάλλοντος της Ελλάδας από την προϊστορία μέχρι σήμερα. Η Γαλλική Σχολή Αθηνών κάθε χρόνο, χορηγεί περίπου 60 υποτροφίες για έναν έως δύο μήνες. Οι υποτροφίες αυτές ανανεώνονται συνεχώς. Η βιβλιοθήκη της περιλαμβάνει 50.000 βιβλία, 550.000 φωτογραφίες και 35.000 χάρτες. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ξένα ινστιτούτα μοιάζει με μία σχολή μεταπτυχιακών σπουδών παρά με ένα απλό ινστιτούτο ερευνών. Καταληκτικά λοιπόν η σχολή έχει συμμετάσχει σε πολλές ανασκαφές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως είναι η Θάσος, οι Φίλιπποι, οι Δελφοί , το Άργος και τα Μάλια.

υποτροφίες

Η Σχολή αποτελεί ένα σημείο συνάντησης 300 και παραπάνω ανθρώπων από μουσεία από ξένα ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο. Έχοντας μία βιβλιοθήκη η οποία περιέχει παραπάνω από 92 χιλιάδες τίτλους, εργαστήρια και συνεργάτες που εργάζονται σκληρά για την απόδοση καλύτερου αποτελέσματος σε όλους τους φοιτητές, ένα περιοδικό διεθνούς φήμης και άπειρο φωτογραφικό υλικό,  αποτελεί αναμφίβολα μία τεράστια πηγή γνώσης για τους φοιτητές που υποδέχεται κάθε χρόνο.

Προϋποθέσεις

Οι υποψήφιοι για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις υποτροφίες θα πρέπει να έχουν εγγραφεί για την απόκτηση Διδακτορικού ή Μεταπτυχιακού και ταυτόχρονα να παρακολουθούν έρευνες που σχετίζονται με έναν από τους παρακάτω τομείς:

  • Προϊστορία και πρωτοϊστορία του Αιγαίου
  • Αρχαίος Ελληνικός Κόσμος
  • Βαλκανικός, Μεσαιωνικός, Μοντέρνος και Σύγχρονος Ελληνικός Κόσμος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Επιτροπή τονίζει σε όλους τους υποψηφίους ότι η αίτηση θα πρέπει να περιέχει ένα επαρκώς τεκμηριωμένο ερευνητικό έργο, το οποίο να μπορεί να επιτευχθεί εντός χρόνου και να εμπεριέχει μια έρευνα από την Βιβλιοθήκη Αθηνών (πρέπει να αναφέρεται σε έναν από τους τομείς που αναφέρθηκαν παραπάνω) – ή σε έναν από τους ιστότοπους όπου η Γαλλική Σχολή Αθηνών ασκεί τις ακαδημαϊκές της δραστηριότητες.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 31 Οκτωβρίου 2020. Μέσω της ιστοσελίδας.

υποτροφίες

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

Ο φάκελος του υποψηφίου θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Αίτηση Υποψηφιότητας.
  • Βιογραφικό σημείωμα.
  • Μία περιγραφή της έρευνας που έχετε αναλάβει στα πλαίσια του διδακτορικού σας*.
  • Ένα αναλυτικό πλάνο εργασίας για τη διάρκεια της αιτούμενης υποτροφίας*.
  • Έκθεση του επιβλέποντος καθηγητή στον τομέα της έρευνας και πιθανώς άλλων συστάσεων.

*(Αυτά τα δικαιιολογητικά δεν θα πρέπει να περιέχουν περισσότερους από 1000 χαρακτήρες).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!