Υποτροφίες Fulbright

Το ίδρυμα Fulbright (Βασιλίσσης Σοφίας 6, Αθήνα) προκήρυξε κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015 για σπουδές και έρευνα σε Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ για έλληνες πολίτες. Συγκεκριμένα οι υποτροφίες αφορούν:

1. Πρόγραμμα για μεταπτυχιακούς φοιτητές: Αφορά πτυχιούχους ελληνικών Πανεπιστημίων ή Πολυτεχνείων από όλους τους κλάδους.

2. Πρόγραμμα για επιστήμονες: Αφορά καθηγητές Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων και ερευνητές με τουλάχιστον 4 χρόνια ερευνητικής εμπειρίας μετά τη λήψη του διδακτορικού για οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο (διάρκεια 3 έως 6 μήνες).

3. Πρόγραμμα για καλλιτέχνες: Αφορά καλλιτέχνες με επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών στον τομέα των καλών τεχνών (δημιουργική γραφή, μουσική, χορός κλπ). Η έμφαση θα δοθεί σε πρωτοποριακές προτάσεις.

4. Πρόγραμμα για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν Αγγλικά: Αφορά καθηγητές, συγγραφείς σχολικών βιβλίων κλπ με θέμα τις αμερικανικές σπουδές.

5. Πρόγραμμα Fullbright – Schuman  για επιστήμονες: Αφορά καθηγητές κατόχους διδακτορικών τίτλων και ερευνητές – φοιτητές στη διάρκεια των διδακτορικών τους σπουδών που σχετίζονται με θέματα Ε.Ε. ή σχέσεων Ε.Ε. – ΗΠΑ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και με διαφορετικές καταληκτικές ημερομηνίες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη συντονίστρια του ελληνικού προγράμματος κ. Els Hanappe στο τηλέφωνο 210 7241811-12 (εσωτερικό 203) από Τρίτη ως Παρασκευή ή στο mail greekprogram@fulbright.gr ή στην ιστοσελίδα του ιδρύματος www.fulbright.gr.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!