Υποτροφίες από το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου

της Αρτέμιδος Βενιέρη

Νέο πρόγραμμα υποτροφιών

Το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου θέτει ως προτεραιότητα  προγράμματα υποτροφιών. Έτσι, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 το ίδρυμα θα πραγματοποιήσει το δέκατο πρόγραμμα υποτροφιών. Το ίδρυμα θα χρηματοδοτήσει ακαδημαϊκές εργασίες μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου με θέμα την Κύπρο.

ίδρυμα

Θεματικός άξονας του προγράμματος υποτροφίας

Κεντρικός άξονας του ιδρύματος αποτελεί η στήριξη νέων επιστημόνων από την Ελλάδα και την Κύπρο οποιουδήποτε πεδίου σπουδών. Το βασικό στοιχείο είναι οι ενδιαφερόμενοι στη τελική ακαδημαϊκή εργασία να εστιάσουν στη νήσο της Κύπρου. Παραδειγματικά, το θέμα θα μπορούσε να αφορά την ιστορία, την γεωγραφία, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την αρχιτεκτονική, την αρχαιολογία κ.λπ. της Κύπρου.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποτροφία

Βασικές προϋποθέσεις είναι οι αιτούμενοι να έχουν βαθμό προπτυχιακού διπλώματος (ΑΕΙ) τουλάχιστον 8, ενώ η ηλικία τους να είναι μέχρι και τα 33 έτη. Το ποσό της υποτροφίας είναι σταθερό ανεξαρτήτως των διδάκτρων και του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Ωστόσο, πραγματοποιείται αναμόρφωση του ποσού κάθε χρόνο κατόπιν αξιολόγησης με μέγιστη διάρκεια τα 3 έτη. Ο αριθμός των υποτροφιών και το ποσό προκύπτουν από το εκδηλωμένο ενδιαφέρον καθώς και τις δυνατότητες του ιδρύματος. Αίτηση για την απόκτηση της υποτροφίας μπορούν να υποβάλλουν οι φοιτητές που έχουν ήδη εισαχθεί σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών. Επιπλέον, οι υπότροφοι έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν και άλλες πηγές οικονομικής κάλυψης των σπουδών τους.

υποτροφία

Διάρκεια αιτήσεων για το πρόγραμμα υποτροφίας

Οι αιτήσεις για το δέκατο πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών του ιδρύματος ξεκίνησαν την 1η Μαρτίου 2022 και θα διαρκέσουν μέχρι και την 30η Απριλίου 2022, ενώ τα αποτελέσματα θα έχουν ανακοινωθεί έως τις 30 Ιουλίου 2022. Αν επιθυμείτε περαιτέρω πληροφορίες για τους όρους και τις διαδικασίες πατήστε ΕΔΩ ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος. 

 Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!