Υποτροφίες από το Ίδρυμα Αντωνίου και Σοφίας Λεβέντη

του Στέλιου Αμπατζίδη

Ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα στην Ελλάδα και ειδικότερα, στον Πειραιά, είναι το Ίδρυμα Αντωνίου και Σοφίας Λεβέντη. Το Ίδρυμα αυτό ιδρύθηκε από τον Αναστάσιο Λεβέντη το Μάιο του 1979. Έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίδειξη της μελέτης του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ελληνισμού της Διασποράς. Επίσης, πρόκειται για ένα κοινωφελές Ίδρυμα, το οποίο χορηγεί υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές λυκείου, σε φοιτητές Θετικών Επιστημών ήτοι Ιατρικής, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Οικονομικών και δια μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί, που θα προτιμώνται, θα είναι οι καλύτερες βαθμολογίες και εξ αυτών, οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Υποτροφίες

Έτσι, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, το ίδιο προκηρύσσει τη χορήγηση τεσσάρων υποτροφιών, οι οποίες ορίζονται ως εξής:

  1. Μία υποτροφία για τη Σχολή Ηλεκτρολόγων –Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στον οικονομικώς ασθενέστερο φοιτητή, ο οποίος εισήχθη στην εν λόγω Σχολή το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 μεταξύ των δέκα πρώτων επιτυχόντων.
  2. Μία υποτροφία για το Μαθηματικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον οικονομικώς ασθενέστερο φοιτητή, ο οποίος εισήχθη στην εν λόγω Σχολή το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 μεταξύ των δέκα πρώτων επιτυχόντων.
  3. Μία υποτροφία για το Τμήμα Πληροφορικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον οικονομικώς ασθενέστερο φοιτητή, ο οποίος εισήχθη στην εν λόγω Σχολή το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 μεταξύ των δέκα πρώτων επιτυχόντων.
  4. Μία υποτροφία για την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον οικονομικώς ασθενέστερο φοιτητή, ο οποίος εισήχθη στην εν λόγω Σχολή το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 μεταξύ των δέκα πρώτων επιτυχόντων.

Προϋποθέσεις υποτροφιών

Οι υποψήφιοι για τις υποτροφίες πρέπει να έχουν:

  • την Ελληνική Ιθαγένεια
  • να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους
  • να μην έχουν λάβει άλλη υποτροφία
  • να μην είναι κάτοχοι πτυχίου άλλης Πανεπιστημιακής Σχολής

 Αναλυτικότερα για τις υποτροφίες

  • Οι υποτροφίες θα χορηγούνται μέχρι το τέλος των κανονικών σπουδών της σχολής, όπου φοιτούν οι υπότροφοι, αρχής γενομένης από 1ης Ιανουαρίου 2021.
  • Το ποσό της κάθε υποτροφίας ορίζεται στα τετρακόσια ευρώ (400 €) μηνιαίως.

Υποβολή αιτήσεων

Οι υποψηφιότητες και οι επιστολές πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 στα γραφεία του Ιδρύματος: Νοταρά 117 –Πειραιά Τ.Κ. 185 42.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καλέσουν για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-8992182 κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, κατά τις ώρες: 5-8 μμ.

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθυνθούν στον παρακάτω σύνδεσμο.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!