Υποτροφίες σε Ελλάδα και εξωτερικό από την Ακαδημία Αθηνών

της Ανδριάνας Μυσιρλή

Η Ακαδημία Αθηνών συνεχίζει για μία ακόμα χρονιά την ενεργό δράση της στην επιστημονική κοινότητα και προχωρά στη χορήγηση δώδεκα (12)  υποτροφιών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Η επιλογή των υπότροφων πραγματοποιείται κατά κανόνα με γραπτές εξετάσεις και  με βασική προϋπόθεση την κατοχή πτυχίου τμήματος ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισοτίμου Πανεπιστημίου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βαθμό τουλάχιστον “Λίαν Καλώς”. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή υπήκοοι άλλων κρατών ελληνικής καταγωγής και να μην έχουν συμπληρώσει το 36ο έτος της ηλικίας τους (με εξαίρεση συγκεκριμένα κληροδοτήματα που θέτουν διαφορετικά όρια ηλικίας).

Οι υποτροφίες

Υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα η το εξωτερικό:

Χορήγηση μίας (1) υποτροφίας στον κλάδο της Θεωρητικής Φυσικής

Χορήγηση μίας (1) υποτροφίας στον κλάδο των Οικονομικών Επιστημών

Χορήγηση μίας (1) υποτροφίας για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στον κλάδο του Αστικού δικαίου

Οι υποτροφίες  χορηγούνται  για δύο συνεχή ακαδημαϊκά έτη µε έναρξη το έτος 2018-2019, και µπορούν να παραταθούν µέχρι ένα ακόµη έτος. Το ποσό που θα λαμβάνει κάθε σπουδαστής μηνιαίως  είναι 450€ για σπουδές στην Ελλάδα ή 1500€ για σπουδές στο εξωτερικό. Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη λήψη των υποτροφιών πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις 2 Μαΐου του 2018.

Υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές  στην Ελλάδα:

Χορήγηση μίας (1) υποτροφίας στις Επιστήμες Περιβάλλοντος

Χορήγηση μίας (1)υποτροφίας στον κλάδο του Διεθνούς Δικαίου

Χορήγηση δύο (2) υποτροφιών στις γνωστικές περιοχές Αρχαία Ελληνική Ιστορία – Κλασσική Αρχαιολογία – Ιστορία της Βενετοκρατίας στον ελληνικό χώρο

Οι υποτροφίες χορηγούνται  για δύο συνεχή ακαδηµαϊκά έτη µε έναρξη το έτος 2018-2019, και µπορεί να παραταθούν  µέχρι ένα ακόµη έτος. Το ποσό που θα λαμβάνει κάθε σπουδαστής  μηνιαίως, ανέρχεται στα 450€ το μήνα. Οι υποψήφιοι υπότροφοι πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό:

Χορήγηση τριών (3) υποτροφιών (Λυρικό Τραγούδι, Κλασική Κιθάρα, Πιάνο) για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρώπη

Οι υποτροφίες δίνονται για ένα έως τρία έτη ανάλογα με τον μουσικό κλάδο που επιθυμεί να ακολουθήσει ο σπουδαστής. Οι υποψήφιοι πρέπει να καταβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις  16 Μαΐου του 2018.

Χορήγηση  μίας (1) υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master) στον κλάδο της Μεταλλειολογίας ή της Εξαγωγικής Μεταλλουργίας

Η υποτροφία μπορεί να χορηγηθεί μέχρι 2 έτη. Οι υποψήφιοι μπορούν να παραδώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 2 Μαΐου του 2018.

Χορήγηση μίας (1) υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master) στον κλάδο της Παπυρολογίας

Η υποτροφία χορηγείται για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί έως τις 2 Μαΐου του 2018.

Το ποσό που θα λαμβάνουν όλοι οι υπότροφοι για τις υποτροφίες των μεταπτυχιακών σπουδών  ανέρχεται στα 1500€ μηνιαίως.

Για αιτήσεις συμμετοχής και υπεύθυνες δηλώσεις, έλεγξε εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!