Υποτροφίες από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο 

του Στέλιου Αμπατζίδη

Ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας, το οποίο διακρίνεται για τα ευρέως διαδεδομένα προγράμματα διδασκαλίας του, είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως, είναι το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Μάθετε για τα πτυχία που διαθέτει και τις υποτροφίες που παρέχει για τη χρηματοδότηση των σπουδών σας!

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Γενικά

Όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο ΕΑΠ, θα μπορούν να αναζητήσουν και να στραφούν σε διάφορα είδη σχολών, η καθεμία με τα δικά της προγράμματα σπουδών και τις δικές της θεματικές ενότητες, εξαμηνιαίες ή ετήσιες, είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο:

Σπουδές σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο

Aξίζει να παραθέσουμε ενδεικτικά ορισμένους κλάδους σε αυτές τις σχολές, οι οποίοι προσφέρονται για παρακολούθηση σε μεταπτυχιακό επίπεδο, είτε κατά μόνας, είτε σε σύμπραξη με κάποιο άλλο ελληνικό ή διεθνές πανεπιστήμιο, όπως είναι οι τομείς :

  • Διοίκησης
  • Οικονομίας-Λογιστικής-Χρηματοοικονομικής
  • Γραφικής Τέχνης-Πολυμέσων
  • Σχεδιασμού Φωτισμού
  • Περιβάλλοντος
  • Βιοπληροφορικής-Νευροπληροφορικής
  • Εκπαίδευσης

Υποτροφίες

Όσοι φοιτητές αναζητούν υποτροφίες για την διεκπεραίωση των σπουδών τους μπορούν να τη διεκδικήσουν, σύμφωνα με την απόφαση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και της Ακαδημαϊκής Επιτροπής Εποπτείας, που εξήγγειλε τη χορήγηση υποτροφιών βάσει κοινωνικών κριτηρίων και Αριστείας στο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο της δύναμης των φοιτητών, το 5% αυτών κάθε εξαμήνου θα πάρουν Υποτροφία Κοινωνικών Κριτηρίων και Αριστείας κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο, εφόσον παρακολούθησαν συνέχεια τις επιτρεπόμενες θεματικές ενότητες.

Έτσι, η χορήγηση των υποτροφιών Αριστείας θα πραγματοποιηθεί για τα τρία πρώτα εξάμηνα, βάσει του μέσου όρου της βαθμολογίας των θεματικών ενοτήτων κατά φθίνουσα σειρά, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες για τα κοινωνικά κριτήρια, όπου θα πραγματοποιηθεί, βάσει εκείνου του συνόλου των μορίων, σε περίπτωση εξάντλησης του 5% ανά εξάμηνο. Τέλος, οι αιτήσεις θα αξιολογούνται βάσει των προϋποθέσεων και του πίνακα μοριοδότησης του ΕΑΠ, για την χορήγηση υποτροφιών με κοινωνικά κριτήρια. Αναλυτικά για τους κανονισμούς των υποτροφιών μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!