Μεταπτυχιακά σε ΗΠΑ και Καναδά: «Υποτροφίες Ανδρέας Μεντζελόπουλος» από το Πανεπιστήμιο Πατρών

της Ανδριάνας Μισυρλή

Το Πανεπιστήμιο Πατρών προχωρά στη χορήγηση πέντε (5) υποτροφιών «Ανδρέας Μεντζελόπουλος»  για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α και του Καναδά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι η τελειόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών στα ακόλουθα τμήματα:

  • Σχολή Θετικών Επιστημών
  • Πολυτεχνική Σχολή
  • Σχολή Επιστημών Υγείας
  • Σχολές Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Κριτήρια για την τελική επιλογή αποτελούν η γενικότερη απόδοση των υποψηφίων στις σπουδές τους, η οικονομική  τους κατάσταση, η ποιότητα του προτεινόμενου μεταπτυχιακού προγράμματος και η οικονομική ενίσχυση από άλλες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τη λήψη της υποτροφίας οι υποψήφιοι θα  πρέπει προηγουμένως, να έχουν καταστήσει σίγουρη την αποδοχή τους από τα διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. ή του Καναδά για τις μεταπτυχιακές τους  σπουδές σε επίπεδο Μεταπτυχιακού Διπλώματος  Ειδίκευσης (Master) ή Διδακτορικού (Ph.D.).

Πληροφορίες

Η χορήγηση των υποτροφιών θα ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Το ποσό των υποτροφιών θα αγγίζει έως και τα 50.000 δολάρια Η.Π.Α ανάλογα με το Πανεπιστήμιο και τη φύση του μεταπτυχιακού ή διδακτορικού προγράμματος κάθε υποτρόφου.  Ένα τμήμα του ως άνω ποσού θα χορηγείται στους σπουδαστές  από την αρχή του εξαμήνου έως και το δεύτερο χρόνο,  εφόσον ακολουθούν τις διδακτικές απαιτήσεις των Πανεπιστημίων στα οποία φοιτούν.

Επιθυμία του Δωρητή είναι οι υπότροφοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά το πέρας των σπουδών του. Σε περίπτωση παραμονής σπουδαστή στο εξωτερικό ο τελευταίος οφείλει την επιστροφή του ήμισυ της υποτροφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η εξόφληση του ποσού θα ξεκινήσει ένα χρόνο αργότερα από την ολοκλήρωση των σπουδών σε έξι (6) ετήσιες δόσεις. Η επιστροφή ωστόσο του υπότροφου στην Ελλάδα σηματοδοτεί την παύση της εξόφλησης του προαναφερθέντος ποσού στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Υποβολή αιτήσεων

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, αυστηρά μέχρι τις 4 Μαΐου του 2018. Η υποβολή μπορεί να γίνει είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Γενικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (Κτίριο Α΄, ισόγειο), Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 26504, Πάτρα

Στο φάκελο πρέπει να υπάρχει η ένδειξη  «Υποτροφίες Ανδρέας Μεντζελόπουλος για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ ή τον Καναδά».
Αιτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν γίνονται δεκτές.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με τον καθηγητή Βασίλειο Αναστασόπουλο (email: vassilis@upatras.gr) (Κιν.: 6975020196) ή να επισκεφθείς την  επίσημη ιστοσελίδα.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!