Ίδρυμα Σαραντόπουλου: Υποτροφίες Bachelor & Master 

της Μυρτώς Ζάρα

Η σημασία των υποτροφιών για σπουδές

Η σημασία των υποτροφιών για προπτυχιακές αλλά και μεταπτυχιακές σπουδές είναι εξαιρετική. Τα τελευταία χρόνια, πληθώρα Ιδρυμάτων έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για παιδιά που δεν δύνανται να υποστηρίξουν οικονομικά τις σπουδές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δυσχερή θέση συχνά βρίσκονται παιδιά που δεν μπορούν να σπουδάσουν συνεχίζοντας να μένουν στον τόπο κατοικίας τους.

Για το λόγο αυτό, πολλοί οργανισμοί υποστηρίζουν οικονομικά τους νέους φοιτητές που αριστεύουν σε περιοχές της επαρχίας. Συνήθως τον τόπο καταγωγής του ιδρυτή ή της ιδρύτριας τους. Έτσι, ενθαρρύνουν τους νέους να εξελίσσονται διαρκώς ακαδημαϊκά. Καθώς και να αποτολμούν να στοχεύουν στην Πανεπιστημιακή μόρφωσή τους, ακόμα και αν αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Υποτροφίες

Το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου ενισχύει τους υποδειγματικούς μαθητές των Λυκείων που προέρχονται από την Αρκαδία. Προσφέρουν ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό ώστε να τους βοηθήσει στις προπτυχιακές ή τις μεταπτυχιακές σπουδές τους.

Υποτροφίες Bachelor & Master 

Το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου χορηγεί πέντε (5) υποτροφίες, εκ των οποίων:

  • τέσσερις υποτροφίες ύψους 225 ευρώ το μήνα για προπτυχιακές σπουδές, και
  • μία υποτροφία ύψους 320 ευρώ για φοίτηση σε Ιδρύματα του εσωτερικού ή 400 ευρώ για φοίτηση σε Ιδρύματα του εξωτερικού για μεταπτυχιακές σπουδές.

Προϋποθέσεις 

Βασική προϋπόθεση για τις υποτροφίες για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές είναι οι μαθητές να προέρχονται από την Αρκαδία. Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές θα δοθούν σε δύο μαθητές ή μαθήτριες με καταγωγή από την Μαντινεία. Οι άλλες 2 υποτροφίες σε δύο μαθητές ή μαθήτριες με καταγωγή από την Τεγέα που αποφοίτησαν από τα αντίστοιχα Λύκεια των περιοχών το έτος 2020. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν την υποτροφία θα είναι να φοιτήσουν σε Πανεπιστημιακά τμήματα. Η επιλογή θα γίνει με κριτήριο τη βαθμολογία του απολυτηρίου του Λυκείου.

Για όλες τις παραπάνω υποτροφίες θα πρέπει τα ιδρύματα στα οποία θα φοιτήσουν οι υποψήφιοι να είναι αναγνωρισμένα από την αρμόδια αρχή της Ελλάδας, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Η χρηματοδότηση θα καταβάλλεται για εννέα μήνες το χρόνο καθ’όλη την απαραίτητη διάρκεια των σπουδών που θα ορίζει ο οργανισμός του κάθε τμήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 2103218048 και 2108656434.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!