Υποτροφία

Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από Ελλάδα και Κύπρο

της Ευανθίας Νικολάου

Ονειρευόσουν πάντα να ζήσεις και να εργαστείς σε μία ξένη χώρα, όπως είναι η Γερμανία; Είσαι πτυχιούχος από Ελλάδα ή Κύπρο και θες πολύ να αναπτύξεις τις δυνατότητες σου στο Βερολίνο; Τότε αυτή είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να αφήσεις να πάει χαμένη, διότι το πρόγραμμα από την Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS) υλοποιείται φέτος για πέμπτη φορά και σε καλεί να υποβάλλεις αίτηση! Φυσικά, δεν πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός ότι αποτελεί πρωτοβουλία της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας και τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Γενικά στοιχεία

Το πρόγραμμα αυτό αφορά πτυχιούχους από Ελλάδα και Κύπρο οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν πρακτική εργασία στα γραφεία Γερμανών βουλευτών, αλλά και να παρακολουθήσουν σεμινάρια σε Πανεπιστήμια του Βερολίνου, καθώς και εκδηλώσεις. Διεξάγεται από το 1986 (1η Μαρτίου εως 31 Ιουλίου κάθε χρόνο) σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Βερολίνου, ενώ κάθε χρόνο δίνονται 120 υποτροφίες σε υποψηφίους που προέρχονται από 41 διαφορετικές χώρες. Έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από 2000 άτομα.

Όροι για τους υποψηφίους

  • Να μην υπερβαίνουν την ηλικία των 30 ετών κατά την έναρξη του προγράμματος
  • Να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημιακού/τεχνολογικού ιδρύματος ανωτάτης εκπαίδευσης
  • Άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας

Παροχές της υποτροφίας

  • Μηνιαία αποζημίωση 500 ευρώ
  • Δωρεάν διαμονή
  • Ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας, ατυχήματος και αστικής ευθύνης
  • Κάλυψη εξόδων μετάβασης προς και από το Βερολίνο

Πληροφορίες για τις αιτήσεις συμμετοχής

Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Οι αιτήσεις συμμετοχής αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, μέχρι την 30η Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες τσέκαρε την ιστοσελίδα.

Αν είσαι Έλληνας πολίτης περισσότερες πληροφορίες και το έντυπο της αίτησης θα βρεις εδώ, ενώ αν είσαι Κύπριος πολίτης εδώ.

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία μπορείς να απευθυνθείς στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα (πολιτικό τμήμα, τηλ 210 7285111 και pol-100@athe.diplo.de), όπως επίσης και στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Κύπρο (www.nikosia.diplo.de και τηλ 22451145)

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!