υποτροφία

Υποτροφία για μεταπτυχιακό στο Ηνωμένο Βασίλειο

του Βαγγέλη Ρουσοχατζάκη

Η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε και όλοι βρισκόμαστε σ’ έναν καινούριο χώρο προσπαθώντας να βρούμε τα πατήματά μας για το νέο ξεκίνημα. Κάποιοι, στοχεύουν, μέσα στην επόμενη χρονιά να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί συνήθη προορισμό για μεταπτυχιακές σπουδές. Τα κόστη, ωστόσο είναι συχνά αποθαρρυντικά για τους νέους. Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα έρχεται να βοηθήσει η Βρετανική Κυβέρνηση και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννα Λάτση με την υποτροφία Chevening.

Η υποτροφία, λοιπόν, προσφέρει πλήρη χρηματοδότηση για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για τη σεζόν 2019/2020. Αφορά τους τομείς της:

  • Κοινωνικής Πολιτικής
  • Δημόσιας Διοίκησης
  • Διεθνούς Ανάπτυξης
  • Πολιτικής Επιστήμης 

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προαπαιτήσεις για την αίτηση καθώς και τη διαδικασία αίτησης πατήστε εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 1983 το πρόγραμμα Chevening έχει δώσει την ευκαιρία σε πληθώρα ατόμων να ανελιχθούν επαγγελματικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Είναι, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία να ζήσετε μία διαφορετική εμπειρία φοιτώντας σ’ ένα πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Νέες εικόνες, αναμνήσεις και γνώσεις από ένα διαφορετικό σύστημα προσφέρονται σε όποιον το τολμήσει. 

Good luck!