ΤΕΙ Κρήτης

Αναστέλλει όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του το ΤΕΙ Κρήτης για μία εβδομάδα και μέσα στην εξεταστική περίοδο που ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση ιδρύματος που αποφασίζει εφέτος να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον ακραίο τρόπο στην υποχρηματοδότησή του και στην επικείμενη μείωση των διοικητικών υπαλλήλων του.

Η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Κρήτης θα ισχύσει τουλάχιστον ως την επόμενη Τετάρτη με απόφαση της Συγκλήτου του, η οποία ελήφθη έπειτα από μαραθώνια σημερινή συνεδρίαση των μελών της.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ευάγγελος Καπετανάκης εισηγήθηκε στη συνεδρίαση της Συγκλήτου την αναστολή της λειτουργίας του μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στους φοιτητές του. Ωστόσο τελικά η Σύγκλητος κατά πλειοψηφία αποφάσισε να προχωρήσει το Ίδρυμα σε αυτή την ενέργεια άμεσα.

Εκπρόσωποι του ΤΕΙ Κρήτης κάνουν λόγο για αδυναμία του να καλύψει ακόμη και τις στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες, την προμήθεια υλικών εκπαίδευσης, επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεών του.

Όπως λέει μάλιστα χαρακτηριστικά ο κ. Καπετανάκης μιλώντας στο «Βήμα», το ίδρυμα είχε ένα πλεόνασμα 2 εκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια που δεν είχε απορροφήσει τα προηγούμενα χρόνια το οποίο και σχεδίαζε να αξιοποιήσει εφέτος. Από το υπουργείο Παιδείας όμως τους ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα και ο προϋπολογισμός τους δεν μπορεί να τροποποιηθεί για να χρησιμοποήσουν τα χρήματα αυτά εφέτος.

«Έχουμε τα ίδια τμήματα με πέρυσι με περισσότερες κατευθύνσεις και φοιτητές και αυτή τη στιγμή έχουμε στα ταμεία μας 25.000 ευρώ για την κάλυψη όλων των άμεσων λειτουργικών αναγκών του ιδρύματος» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καπετανάκης.

«Σύντομα δεν θα έχουμε καν χαρτί. Αν καεί ένας μετασχηματιστής, δεν θα μπορέσουμε να τον αντικαταστήσουμε. Αν προκύψει μια άμεση οικονομική ανάγκη, δεν θα μπορέσουμε να την καλύψουμε» προσθέτει.

«Με αυτό τον τρόπο υπονομεύουμε τη ζωή και τα πτυχία των φοιτητών μας» συνεχίζει σε δραματικό τόνο. «Δεν μπορεί η ανώτατη εκπαίδευση να είναι αντικείμενο μιας κουβέντας που γίνεται στην αυλή ή ενός σχεδιασμού που δεν λαμβάνει υπόψη του τους ανθρώπους. Σύντομα θα κινδυνεύουμε να εκθέσουμε τους φοιτητές σε κινδύνους. Δεν θα μπορούν καν να ανταγωνιστούν άλλους πτυχιούχους ανά τον κόσμο» καταλήγει.

Την ερχόμενη Τετάρτη η Σύγκλητος του ΤΕΙ θα συνεδριάσει και πάλι για να λάβει σχετικές αποφάσεις.

Πηγή:tovima.gr

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!