Το στυλ δεν κοιτάζει…μεγέθη!

της Δήμητρας – Δάφνης Ποντίκη

Μετά από πολλά χρόνια δίαιτας, διατροφής και γυμναστικής και αφού ήρθε η συνειδητοποίηση ότι δεν πρόκειται να χάσω τα κιλά που ήθελα – γιατί δεν μπορούσα να παρατήσω το φαγητό – έψαξα και βρήκα τα ρούχα που ταιριάζουν πιο πολύ στο δικό μου σωματότυπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν φοράω αυτά που δεν ταιριάζουν!
Παρακάτω θα βρεις κάποια tips που ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους, και αν είσαι σαν εμένα και έχεις λίγα κιλά παραπάνω, τότε θέλω να πιστεύω πως θα σου φανούν πολύ χρήσιμα. Enjoy!

Τόνισε τη μέση σου

Μην προσπαθείς να κρύβεις την κοιλιά σου, embrace your body και αγάπησε το. Συνήθως το αποτέλεσμα όταν φοράμε ρούχα που είναι baggy είναι μη κολακευτικό και μας δίνουν όγκο που μπορεί να μην υπάρχει. Αντίθετα, τόνισε τη μέση σου με κολλητά μπλουζάκια και ζώνες.

 

 

 

Βάλε τη midi φούστα

Με μια midi ή και maxi φούστα μπορείς να είσαι στιλάτη, να μην σκας από τη ζέστη και πόσο μάλλον αν η φούστα είναι μεσάτη μπορείς να κάνεις τη μέση σου να φαίνεται πιο λεπτή και να τονίσεις τις καμπύλες σου.

 

 

 

 

Boyfriend shorts

Η καλύτερη εκδοχή των shorts που έχει κυκλοφορήσει ποτέ –για εμένα τουλάχιστον– είναι τα boyfriend σορτσάκια, τα οποία όπως καταλαβαίνεις είναι baggy, δηλαδή δεν κολλάνε πάνω στους μηρούς σου, και το καλύτερο: δεν αναγκάζεσαι να τα τραβάς συνέχεια προς τα κάτω για να καλύψεις τα μπούτια σου. Συνδυάζουν δηλαδή τα shorts και την άνεση.

 

 

 

Matching Pants & Shoes

Πολλές φορές, πόσο μάλλον όταν τα παντελόνια είναι χαμηλοκάβαλα ή τελειώνουν πάνω από τον αστράγαλο, αν και ο συνδυασμός στιλιστικά μπορεί να είναι πολύ πετυχημένος με τα υπόλοιπα κομμάτια, τα πόδια μας δεν κολακεύονται. Έτσι, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φοράς ίδιο χρώμα παντελόνι και παπούτσι ή να επιλέγεις παπούτσια στο χρώμα του δέρματος.

 

 

 

Crop tops

Αν είχες ποτέ τους ενδοιασμούς σου για τα crop tops τώρα είναι η ώρα να τους ξεχάσεις μια και καλή, μιας και οι μπλούζες που έχουν αυτή τη μορφή είναι αποδεδειγμένο ότι ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους, άρα και στον δικό σου!

 

 

 

Fit & flare dresses

Αυτά είναι τα φορέματα που το πάνω μέρος τους, με ή χωρίς μανίκι, κολλάει πάνω στο σώμα, ενώ το κάτω μέρος ανοίγει. Είναι τα φορέματα που δικαιολογημένα πρωταγωνίστησαν τις δεκαετίες ’40 και ’50.

 

 

 

 

Φόρα αυτό που σε κάνει χαρούμενη

Τέλος, όσα tips και να υπάρξουν και όσες συμβουλές, το να φοράς αυτό που σε κάνει χαρούμενη, είναι και αυτό που πάντα θα σε κάνει να λάμπεις.