Θησείο ένας προορισμός και μια εικόνα χαραγμένη στο μυαλό μας…

Είναι η θέα του βράχου της Ακρόπολης και του Παρθενώνα, να λούζεται στο φως. Και αν o ήλιος φύγει και έρθει το φεγγάρι… όλος ο ουρανός φωτίζεται με την εικόνα αυτή!

Είναι μια από τις αγαπημένες μας βόλτες αυτή που ξεκινά μπροστά από τον σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο και ανηφορίζει τον πανέμορφο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου μέχρι τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η ευρύτερη γειτονιά στο Θησείο όμως και πολύ περισσότερο η οικιστική ζώνη που απλώνεται γύρω από αυτό, στου Φιλοπάππου και τα Πετράλωνα, έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Τα γραφικά σοκάκια του Θησείου κρύβουν πολλές ομορφιές και αν ακόμη δεν τα έχεις ανακαλύψει ήρθε ο καιρός!!

Ανεβαίνοντας τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Ηρακλειδών βρίσκεται το Μουσείο Ηρακλειδών, ένα μουσείο αφιερωμένο στις Επιστήμες και τα Μαθηματικά. Υλοποιεί το πρόγραμμα αρχιτεκτονικής για παιδιά ARKKI, καθώς και πολλά άλλα προγράμματα που ενισχύουν τη μαθηματική αντίληψη αλλά και τη γνωριμία με μεγάλους ζωγράφους. Έχει και ένα κατάστημα στο υπόγειο με επιστημονικά παιχνίδια.

Μέσα σε όλη την μαγεία του ιστορικού αυτού μέρους θα βρεις πολλές καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια!

Το ήξερες; Το όνομα “Θησείο” προέρχεται από ένα λάθος… Στο λόφο της αρχαίας αγοράς βρίσκεται ο ναός του Ηφαίστου! Αρχικά οι κάτοικοι νόμισαν πως στις μετόπες του παριστάνονταν άθλοι του Θησέα και έτσι θεώρησαν ότι ο ναός ήταν αφιερωμένος στο Θησέα. Παρόλα αυτά μάλλον υπήρξει και ιερό αφιερωμένο στον Θησέα στην περιοχή, στο οποίο ο Κίμωνας μετέφερε τα οστά του μυθικού ήρωα της Αθήνας από τη Σκύρο!

Τι μπορώ να κάνω στο Θησείο;

Να επισκεφθώ το Κούπα libre!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!