Το αγόρι μέσα στο σπίτι στο Μπενσουσάν Χαν

Της Νεφέλης Πουγαρίδου

«Δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Δεν είναι ευγενικό, το ξέρω, άλλωστε εκείνη σας καλεί κάθε φορά, αλλά δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Η παρουσία σας σ’ αυτό το σπίτι επιβεβαιώνει απλώς την απόλυτη μοναξιά της. Επιβεβαιώνει την απόλυτη απουσία μου. Κάνει πιο πραγματικό αυτό που συνέβη κι έτσι κάθε φορά που έρχεστε εδώ, εγώ το ζω κάθε φορά, πάλι και πάλι. Πόση καταδίκη μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Πόση κόλαση μπορούμε να στηρίξουμε στη ραχοκοκαλιά μας; Σας το λέω εγώ: άπειρη. Στη πραγματικότητα δεν έχουμε όρια, γιατί δεν έχουμε, δυστυχώς, καμία επιλογή. Δεν υπάρχει μέτρο, ούτε τέλος για τη φρίκη. Δεν υπάρχει τέλος για τον πόνο»

Το θέατρο του ‘Αλλοτε σε συνεργασία με το Μπενσουσάν Χαν, παρουσιάζει μια διαδραστική παράσταση που κεντρίζει το ενδιαφέρον κάθε θεατή, που αγαπά τα πιο εναλλακτικά και πρωτότυπα θεάματα.

Ο χώρος…

Το Μπενσουσάν Χάν, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παλιό εβραϊκό κτήριο με ιστορία που πηγάζει από τα βάθη του παρελθόντος. Βρίσκεται στην περιοχή Istira, όπως ήταν γνωστή στο ξεκίνημα του 20ου αιώνα και όπως την ξέρουμε σήμερα ως οδό Εδέσσης 6, στα άνω λαδάδικα. Το κτήριο χτίστηκε μεταξύ του 1894 και 1907. Έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς καλλιτέχνες να εκμεταλλευτούν αυτή τη γοητεία του παρελθόντος που εκπέμπει και έτσι σήμερα στεγάζει πολλές θεατρικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα.

Η παράσταση…

Ξεκινώντας η παράσταση, γεμίζει το χώρο με άπλετα συναισθήματα, αφού οι ηθοποιοί σε βάζουν κατευθείαν στο πετσί του ρόλου. Με πολύ απλοϊκά σκηνικά και ενδύματα και με την παλιακή ατμόσφαιρα του Μπενσουσάν χαν, βλέπεις μπροστά σου να εκτυλίσσεται ένας ερωτικός μονόλογος, μιλώντας για έναν έρωτα που έληξε άδοξα. Οι δύο ηθοποιοί με τις υπέροχες ερμηνείες τους καταφέρνουν να σου περάσουν όλα τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους με μεγάλη επιτυχία. Η παράσταση συνδυάζει δύο συναισθήματα, που οι άνθρωποι βιώνουμε στα άκρα, τον έρωτα και τη θλίψη. Αυτός ίσως να είναι και ένας λόγος που η παράσταση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με πολύ αγάπη από το κοινό.

Οι συντελεστές…

Οι πρωταγωνιστές της παραστάσεις ήταν, στο ρόλο του αγοριού ο Δημήτρης Βασιλειάδης και στο ρόλο του κοριτσιού η Βαρβάρα Δουμανίδου, η οποία επιμελήθηκε επίσης και τη σκηνοθεσία με τη βοήθεια του Δημήτρη. Το κείμενο γράφτηκε από τη Μαρία Ράπτη. Τα σκηνικά αντικείμενα στο χώρο προμηθεύτηκαν από το Ανοπωλείο Μη Με Λησμονεί, ενώ το κουστούμι σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τις Κατερίνα Αμπρικίδου και Μάγδα Παπανικολάου αντίστοιχα. Την αφίσα και τις φωτογραφίες επιμελήθηκαν οι Φωτεινή Φιλοξενίδου και ο Νίκος Γκάρας. Το promo trailer της παράστασης υλοποιήθηκε από τον Τόμη Βρακά.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!